Més de 200 activitats a Terra de Trobadors

2023-09-07 12:00

Terra de Trobadors, la gran festa medieval de Catalunya, es posa en marxa demà divendres i fins diumenge celebrarà la seva trenta-unena edició als carrers i places de Castelló d’Empúries. Enguany s’oferiran més de 200 activitats i la temàtica escollida és l’enderroc del Castell Comtal.

Precisament, una de les principals novetats d’aquest any és l’increment d’activitats relacionades amb la temàtica escollida amb la voluntat de divulgar l’aspecte històric triat en aquesta edició. En aquest sentit, s’han programat visites guiades ofertes per l’historiador Elvis Mallorquí per conèixer la història de la fortificació; s’ha creat una nova instal·lació  escenográfica L’última torre del castell, que busca transportar el públic en un entorn d’arquitectura militar medieval; i s’ha habilitat una nova zona d’oficis al carrer Peixeteries Velles, que formava part del perímetre del Castell Comtal on el visitant hi trobarà un campament d’oficis de paraires, teixidors, filadores…

L’edició d’enguany presenta altres novetats en la seva programació que, com sempre, inclou una gran quantitat de propostes per a tota la família. Un dels canvis més destacats és la renovació de bona part dels espectacles de carrer a càrrec de companyies professionals que actuaran durant els tres dies de celebració de la gran festa medieval. Enguany també s’estrena a la plaça Josefina Gambús un espai de joc per a la primera infància per a mainada de 0 a 3 anys. És una zona d’ombra i que queda recollida de l’activitat frenètica del festival que acollirà propostes específiques per a la mainada més petita. Una altra de les novetats d’aquest any són els concerts sonoritzats que es programen a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer amb les actuacions del grup madrileny Kabayla Zingary, i de la banda francesa Les Compagnons du Gras Jambon.

La programació del festival es completa amb alguns dels ‘clàssics’ del festival com el mercat, el torneig medieval, el sopar medieval, el mercat medieval o les tavernes gestionades per les entitats locals, amb suculenta oferta gastronòmica. Després de l’èxit de l’any passat, les tavernes tornen a oferir plats inspirats en la gastronomia medieval amb propostes com el senglar amb salsafins, el xai infernal o el pot i tripa.

La festa medieval està organitzada per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Coordinadora de Terra de Trobadors, formada per una vintena d’entitats del municipi que col·laboren anualment en l’organització de l’esdeveniment.