Més de 140 litres/m2 a Sant Pere Pescador

2015-09-29 19:30

La pluja ha deixat quantitats destacades a diferents poblacions costaneres a l'Alt Empordà. A Sant Pere Pescador s'han superat els 140 l/m2, a Roses i a Portbou els 100. Els bombers de la Generalitat han hagut de fer 20 intervencions a la comarca, una d'elles a la C-260, la carretera de Roses que ha estat tallada a l'alçada de Castelló d'Empúries.

Una altra de les vies afectades ha estat la GIV-6216 que va de Castelló d'Empúries a Sant Pere Pescador. Precisament en aquesta població diferents carrers han quedat completament inundats.

A Roses, poc abans de les tres de la tarda, la Policia Municipal ha hagut de tallar la circulació de la C-260 a l'altura de Santa Margarida per acumulació d'aigua a la calçada. També s'ha tallat la circumval·lació entre l'avinguda de Rhodes i la carretera de Vilajuiga.

Al Port de la Selva s'han superat els 100 l/m2. Hi ha hagut problemes a la G-612 per una esllavissada.

Aquest matí també s'ha hagut de tallar el carrer Castellar de Llançà que condueix al port. La llevantada és virulenta a tota la costa.

A Figueres ha plogut de manera intermitent al larg de la jornada i s'ha intensificat poc després de les 7 de la tarda. La pluja acumulada abans de les 8 del vespre és de 10.8 mm.

‪‎Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències INUNCAT per les incidències que estan deixant les pluges, sobretot a les demarcacions de Tarragona i Girona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que es manté la previsió d’un temporal de llevant, amb pluja, onatge i vent, que ha d’afectar Catalunya i que s’intensificarà amb el pas de les hores sobretot a les comarques de Girona. Les pluges seran intenses i podran deixar acumulacions importants.

Pel que fa a la intensitat de pluja afecta als extrems nord-est i sud del país, i durant la nit s’estendrà a tot el litoral i el prelitoral del país fins demà a mitja tarda. En aquesta zona, els xàfecs podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyats de tempesta.

L’SMC també preveu un episodi d’acumulació de pluja, que arribi a superar els 100 l/m2 en 24 hores, a la zona nord-est del país i a les comarques de tot el litoral.

Foto: Xavier Valentí (Sant Pere Pescador)