Més de 120 persones han participat en els tallers lingüístics per a la població d'orígen estranger de l'Alt Empordà

2013-12-18 21:00

Aquesta setmana finalitzen les sessions de tardor dels tallers de català i dels tallers d’alfabetització digital adreçats a la població nouvinguda de l’Alt Empordà, que organitza el Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal.

Al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre, un total de 61 persones han participat en els sis tallers d’alfabetització digital d’una durada de 25 hores que s’han realitzat als municipis de Llançà, la Jonquera, Castelló d’Empúries, Vilajuïga i Sant Pere Pescador.

Així mateix, 65 persones més han assistit als grups de conversa en català d’una durada de 45 hores que s’han dut a terme a les poblacions de Garriguella, la Jonquera, Sant Pere Pescador, Llançà i Castelló d’Empúries.

Aquests tallers es duen a terme amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social i del Fons Europeu per a la Integració, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca que els acullen. L’acció forma part del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i té com a objectiu fomentar l’aprenentatge de les llengües oficials de l’estat entre la població nouvinguda i augmentar el nivell d’autonomia de les persones d’origen immigrant.