Més de 10.000 visitants durant els dos primers dies de la Fira de la Rosa a Roses

2012-04-23 17:00

El regidor de Promoció Econòmica i Fires de l’Ajuntament de Roses, Ambrosio Martínez, ha fet una molt bona valoració del desenvolupament dels dos primers dies de realització de la I Fira de la Rosa, que s’inicià el passat dissabte 21 d’abril amb la plantada de 300 rosers a la Ciutadella de Roses, i que clourà la seva activitat avui, diada de Sant Jordi. 

Tot i que la presència de públic francès ha estat inferior a la prevista –amb motiu de la celebració de la jornada electoral a França-, l’estimació parla ja de més de 10.000 visitants durant els dos primers dies de celebració de la Fira, xifra que augmentarà amb el públic de la jornada d’avui, diada de Sant Jordi, que també està essent molt nombrós.
Entre els visitants, destaca la presència del públic local i comarcal, tot i que es detecta també un important nombre de persones desplaçades de la resta de comarques gironines, així com de la província de Barcelona. 

Una norantena de parades s’han instal•lat durant els tres dies al llarg de la Rambla de la Riera Ginjolers, oferint productes artesans i relacionats amb la temàtica de la mostra, com la destinada a rosers i bonsais de vinya, figueres i oliveres, amb 60 m2 d’exposició. La carpa central situada a la mateixa rambla, ha allotjat la Mostra Floral amb una extensa exposició de roses i rosers, activitat que ha comptat amb la col•laboració dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat.
Entre les activitats que major expectació han generat, es troben els tallers d’oficis (ferrer, cisteller, vidrier, de talla de fusta), on els visitants poden participar i conèixer de primera mà les tècniques d’aquests oficis, així com el taller ofert per dues remendadores de xarxes rosinques, o el de roses de papiroflèxia on un jove rosinc mostrava al públic l’elaboració de la rosa de paper dissenyada amb motiu de la Fira per Jordi Adell. 

Un altre dels punts forts han estat les animacions itinerants de la Fira, com la distribució de roses entre els visitants, o la instal•lació del drac i el castell de grans proporcions elaborat per una de les colles de Carnaval de Roses. 

“En definitiva- destaca el regidor- des de l’Ajuntament fem una molt bona valoració de la primera edició d’aquesta Fira, i agraïm la fantàstica resposta dels vilatans de Roses, que han assistit massivament a les diferents activitats. L’èxit assolit i les felicitacions que ens han fet arribar per la proposta, ens fa valorar l’esdeveniment com a molt positiu i ens encoratja a continuar apostant per la seva continuïtat, fent-la créixer fins a convertir-la en un referent dins l’oferta firal de les comarques gironines”.