Més de 300 alumnes de l'Alt Empordà cursen estudis a la UOC a través del punt de suport del Consell Comarcal

2011-05-19 10:00

El Punt de Suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Figueres, establert a les dependències dels Serveis Comarcals de Joventut, es va crear l’any 1998 amb l’objectiu de facilitar informació, matriculacions i altres prestacions a les persones de la comarca interessades en accedir a estudis superiors i de postgrau a través d’aquest servei promogut per la Generalitat.

A data d'avui la UOC compta amb 38.174 estudiants dels quals 28.197 són de Catalunya i 37.271 són de la resta de l’Estat. A l’Alt Empordà estan registrats 333 estudiants, dels quals 276 són estudiants que estan fent una carrer i 57 són estudiants nous d’aquest curs. Del conjunt, 195 són dones i 138 homes. A més, 189 són majors de 30 anys, 80 es troben a la franja de 26-30 anys i 14 són menors de 21.

Del conjunt de l’Alt Empordà, Figueres és la població on hi ha més estudiants (135), seguit de Roses (30), l’Escala (23) i, finalment, Castelló d’Empúries i Vilafant amb 22 cadascú. Pel que fa a la distribució de titulats, actualment, a la comarca hi ha 28 titulats de la UOC. Les carreres amb més titulats són Ciències Empresarials i el segon cicle de Psicopedagogia amb 6 titulats cadascú. Actualment, les carreres més sol·licitades són: grau de Psicologia (34 estudiants), diplomatura de Ciències Empresarials (32), grau en Dret (29) i llicenciatura en Dret (26).

Durant tot aquest període han estat més de 1.000 les persones de la comarca que han utilitzat els serveis d’aquest Punt de Suport per poder ampliar els seus coneixements a través de la UOC. La creació del Punt de Suport va ser fruit d’un conveni establert entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la UOC que s’ha anat renovant any rere any, mitjançant el qual aquesta institució ofereix les seves instal·lacions per poder rebre i facilitar tot tipus de serveis relacionats amb aquesta modalitat d’ensenyament universitari, tant a través de les noves tecnologies com amb altres suports.

En concret, les prestacions que es donen són informació sobre estudis i carreres universitàries, tramitació de sol·licituds, sala d’ordinadors amb accés gratuït a la xarxa d’Internet per als estudiats i préstec de llibres. Es tracta d’un servei lliure i gratuït, adreçat a persones de més de 18 anys que estudien o volen estudiar a la Universitat Oberta de Catalunya.