Més de 10.000 castellonins poden votar diumenge sobre la independència

2010-04-21 18:00

El proper diumenge 25 d’abril Castelló d’Empúries celebrarà el referèndum sobre la independència de Catalunya de la mà de l’entitat local Castelló Decideix. Per a tal fi s’habilitaran dos col·legis electorals amb dues meses cadascun, un a la plaça dels Homes i l’altre al centre cívic d’Empuriabrava. En total seran 10.170 persones les que podran exercir el seu dret a vot, ja que a diferència d’altres crides electorals podran votar totes aquelles persones que demostrin la seva residència al municipi i siguin majors de 16 anys.

Al llarg d’aquests darrers mesos s’han realitzat diferents activitats al municipi per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’opinar sobre la consulta popular que en el cas de Castelló d’Empúries es celebrarà el proper diumenge. Seguint aquesta línia, i abans de la cita amb les urnes, Castelló Decideix ha preparat altres esdeveniments per recaptar vots anticipats i acabar d’engrescar als castellonins. Tanmateix la coordinadora comarcal ha programat per aquest proper divendres el primer concert de la nova gira de Els Pets. Serà a partir de les 23 h a la nova sala polivalent de Castelló d’Empúries.

Durant el dia de Sant Jordi l’entitat castellonina romandrà a la plaça dels Homes per recolzar la diada i convidar a tothom a participar en la consulta, però sense cap parada de llibres ni roses. Cada vespre, de 19 a 21 h, es pot votar anticipadament (prèvia identificació) a la mateixa seu de Castelló Decideix, al carrer Alfons XIII del centre històric.

Diumenge 25 d’abril els col·legis electorals romandran oberts de 09 a 20 h. Per emetre el vot només cal identificar-se amb el DNI i en el cas de no constar una adreça de Castelló d’Empúries caldrà adjuntar un certificat d’empadronament.

Aquest divendres Els Pets actuaran a la sala polivalent com a cloenda de la campanya Castelló Decideix.