Més d'una quinzena d'artistes recordaran Joan Trayter al Jardí de Figueres el 23 de març

2012-03-04 19:00

El divendres 23 de març el Teatre El Jardí de Figueres acollirà un concert en record de Joan Trayter Malirach (1971-2002), músic i impulsor dels estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós. Hi participaran més d'una quinzena d'artistes, amics i col·laboradors d'en Joan. Entre ells ja s'han confirmat els noms de Quimi Portet, Mònica Green, Joanjo Bosk o Patrícia Leidig. L'entrada al concert (21:30) serà gratuïta.

Un dels moments especials de la jornada l'oferirà la reunió de Dígit-Arts, el conjunt on Trayter feia de teclsita. La resta del grup, format per Adam Viusà, Ferran Guillamet, Dani Hernández, Jordi Rubau i Jordi Solé es reunirà per a l'ocasió per recuperar algunes cançons del seu repertori. El seu darrer concert amb el nom de Dígit Arts va ser a l'estiu de 1997. Entre les peces que interpretaran hi ha 'Cremarà una flama', composta per Jordi Rubau en memòria d'en Joan.

El concert està organitzat per un grup d'amics del músic amb la col·laboració de Music Lan i l'Ajuntament de Figueres. L'acte col·lectiu vol servir per commemorar la figura de l'enginyer de so empordanès, deu anys després del seu traspàs. Joan Trayter, que va morir a l'edat de 30 anys, és considerat un dels talents creatius innovadors en el món de la música a Catalunya i l'Estat espanyol. Trayter va endegar els estudis Music Lan el desembre de 1995, en companyia de Jordi Solé i Jordi Rubau. Per les seves sales de gravació hi han passat destacats autors com Lluís Llach, Bunbury, Manolo García, Sopa de Cabra, Mariah Carey, Lax'n'Busto, Antònia Font o Albert Pla.