Mercè Sebastià exposa al Mas d'en Dorra

2013-09-13 11:00

L'artista gironina Mercè Sebastià inagurarà la seva exposició "Llum de Doha" a l'Espai Mas d'en Dorra de Fortià aquest proper dissabte 14 de setembre a dos quarts de vuit del vespre. L'acompanyaran Fina Trayter, directora de l'espai, Enric Tubert, curador de l'exposició i Mariona Masferrer, escriptora.

Mercè Sebastià va néixer a Barcelona un 22 de novembre. Si hagués sentit al seu avi tocar el piano potser hauria estudiat música. Però, el recorda pintant, per afecció, en el seu despatx del carrer Mallorca. Des de molt petita conserva en la memòria aquella olor d’oli i trementina i la llum que, filtrada a través de les lames de les persianes, omplien i dibuixaven l’espai. Anys més tard va ser alumna de Joan Hernández Pijuan a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de la Universitat de Barcelona. Es va especialitzar en pintura. Més endavant va fer estudis de Doctorat a la mateixa Universitat de Barcelona. 

Ha realitzat diverses exposicions tant individuals com col·lectives i ha estat seleccionada varies vegades en convocatòries d’art com el Premi de Dibuix Joan Miró, la Biennal de Barcelona, el Premi de Pintura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Torroella de Montgrí, el Premi de Pintura Honda La Garriga i el Premi de Pintura Torres García ‐ Ciutat de Mataró.

Representant d’una línia de pintura en la qual abunda l’abstracció i entesa com una metàfora del propi dia a dia vital, la seva obra ha obtingut elogiosos comentaris de Concha Alcántara, Josep M. Cadena, Ramon Casalé, Modest Cuixart, Joan Hernández Pijoan, Tat Paris, Ricard Planas, Imma Prieto, Antoni Puigvert, Judit Pujadó, Jordi Ribera, Francesc Rodon i Eva Vázquez.