Mazoni, Standstill, Fora de Joc i Joan Maragall, el ciutadà a la temporda teatral de primavera a Roses

2011-02-01 08:30

La programació primavera 2011 portarà al Teatre Municipal de Roses més de vint espectacles a través dels quals es proposa a l’espectador un viatge artístic multidisciplinar que transcorrerà des de la música clàssica fins a les creacions més contemporànies amb incorporació de noves tecnologies, passant pel teatre musical o les propostes infantils. Com a novetat, els nous descomptes aplicats pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses, per facilitar l’accés de tots els públics a la programació cultural que es realitza en el municipi.

Hi juga un paper destacat la música amb les actuacions d'Standstill, Mazoni, Pau Riba, Titot i David Rosell i l’estrena de l’espectacle multidisciplinar Electrofílic de Jordi Busquets i cube.bz, és fruit de la residència realitzada al teatre Municipal de Roses aquesta tardor. En ell, l’espai, el so i la llum esdevenen eixos de creació complementària, tant en l’apartat musical com en la posada en escena. La investigació en la utilització de noves tecnologies permet un diàleg en sincronia entre els llenguatges musical i visual

En l’apartat teatral, visitaran Roses Joan Maragall, el ciutadà, on la veu de Rosa Novell acompanyada de música de violoncel ret homenatge al poeta Joan Maragall en l’any del centenari de la seva mort; La maternitat d’Elna, adaptació de l’obra homònima de la historiadora Assumpta Montellà; Alícia Ja no viu aquí, musical on es resegueix la història de la dona al nostre país durant el franquisme; el retrat d’una petita família burgesa proposat per Sergi Belbel a Fora de Joc; i la darrera producció del Grup de Teatre de Roses, Un barret de palla d’Itàlia.

El TMR segueix apostant per la música clàssica amb el cicle Moments Musicals que, per a la nova temporada comptarà amb els concerts De Beethoven a Turina (violí i piano), La inspiració melòdica de Brahms a Chopin (violoncel i piano), Shubert i la Lírica (baríton i piano) i Les rapsòdies hongareses de Liszt (piano a quatre mans).

Destacable també és la programació infantil proposada per Optimist (Moments Màgics, Iaios, Tortuga i l’illa d’en Tresot, Cuina de Nassos), i la Cantada d’Havaneres vila de Roses, que enguany arriba a la seva sisena edició.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.