Max Pérez presenta 'L'al·lucinogen de Dalí. Francesc Pujols, filòsof de Salvador Dalí' a Figueres

2024-02-15 12:30

El filòsof i estudiós de l’obra de Francesc Pujols, Max Pérez Muñoz, presenta el seu nou llibre L’al·lucinogen de Dalí al Cercle Sport Figuerenc el dijous 22 de febrer, a  les 7 de la tarda. L'obra ha estat publicada per les editorials Fonoll i La Mira, amb el suport d'Amics dels Museus Dalí.

Francesc Pujols, el pensador, i Salvador Dalí, l'artista, sempre varen mantenir una estreta relació personal, filosòfica i artística. Aquests dos creadors universals varen repercutir en la cultura i la vida de Catalunya, i més enllà.

L’al·lucinogen de Dalí investiga a fons, per primera vegada, aquesta obra d’art conjunta que són Pujols-Dalí. Es tracta d’una nova interpretació i dimensió del pintor i del filòsof però també d'una nova manera de veure i pensar el país.

Max Pérez Muñoz (1993, Figueres) és doctorand en Filosofia i investigador de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona. La seva tesi recorre la història de la filosofia als Països Catalans.

Ja des de fa anys, col·labora amb la Fundació Francesc Pujols de Martorell per inventariar, estudiar i editar l’obra inèdita d’aquest filòsof. El resultat és la identificació de més d’una trentena de llibres que s'aniran presentant progressivament. Ha publicat, juntament amb Alba Padrós, dues d’aquestes obres inèdites: el Pròleg de la Matemàtica de la Història (Cal·lígraf, 2018) i La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols (Fonoll, 2021). Finalment, també ha escrit una Introducció necessària al pensament de Francesc Pujols (Andana, 2019).

La presentació va a càrrec del president d'Amics dels Museus Dalí i membre del Patronat de la Fundació Francesc Pujols, Carles Ayats.