Maverick Viñales diu que no serà un kamikaze en la darrera cursa del mundial

2013-10-31 18:00

El pilot de motociclisme Maverick Viñales ha participat, aquest dijous al migdia des de la redacció del Setmanari de l'Alt Empordà, a Figueres, en un xat en el web www.emporda.info amb els lectors d'aquest mitjà i de la resta de publicacions d'Editorial Prensa Ibérica. A deu dies per córrer l'última carrera del Mundial de Moto3, el rosinc s'ha mostrat especialment esperançat per acabar proclamant-se campió. Actualment, el pilot del Team Calvo és segon a la classificació general, a només dos punts del líder Luis Salom i, per tant, la cursa de València (10 novembre) acabarà decidint el vencedor final. El barceloní Àlex Rins –a cinc punts de Salom– també té les opcions intactes en una carrera que es preveu frenètica.

"És difícil veure's guanyant el Mundial, però donarem el màxim", responia Maverick a un dels lectors. En la mateixa línia, afirmava que "a València encararé la carrera al màxim, intentant superar els rivals. Si seré un kamikaze a l'últim revolt si no vaig primer? Et jugues el Mundial a una sola carrera, però la seguretat és el més important". Pel cap del rosinc, la possibilitat de quedar campió li passen "mil coses, la sensació és que pots complir el teu somni". El de València, és un dels seus circuits favorits –hi va guanyar el 2011 a 125cc– perquè "s'adapta a la perfecció al meu estil de pilotatge". 

Amb només dues curses guanyades, la darrera d'elles al maig, un dels lectors preguntava sobre si havia estat un pèl conservador en les últimes carreres. La resposta del pilot empordanès era que "hem intentat fer les nostres carreres per intentar arribar al final el més a prop del títol, crec que hem donat el millor de nosaltres". Si Maverick ha arribat amb opcions de títol a València és, en part, per les caigudes de Salom i de Rins en el darrer Gran Premi, al Japó, on el pilot balear va patir una de les caigudes amb una topada precisament amb el cosí del rosinc, Isaac Viñales: "Ha estat molt comentada, però ningú vol caure de la manera que va caure el meu cosí. És una caiguda molt dolorosa", apuntava. 

El pròxim any, Maverick farà el salt a Moto2, on compartirà l'equip de Sito Pons amb el mateix Salom:"És un bon rival", s'ha limitat a dir. De cara al futur, i sobre una més que possible rivalitat amb Marc Márquez, pilot de la categoria reina, Maverick confessava que "m'encantaria ser rival seu, però queden molts anys". 

Podeu llegir l'entrevista completa que han fet els lectors en el següent enllaç

Foto: Roger Lleixà