Masquef vol envoltar Figueres d'un miler d'aparcaments gratuïts i rebaixar les tarifes en zones blaves i verdes als vehicles censats a la ciutat

2019-05-15 18:00

Cinc nous pàrquings de proximitat amb 1.000 places d’aparcament gratuïtes a només entre 5 i 10 minuts a peu del centre i els museus de Figueres. Aquesta és una de les propostes que l’alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha presentat avui en el marc del programa de les eleccions municipals del 26 de maig. 

“Un dels elements clau per millorar la mobilitat passa per garantir l’aparcament gratuït a tots els accessos perquè és l’única forma de reduir el volum de circulació al centre de la ciutat”, ha explicat Masquef. La proposta de Junts per Figueres preveu ubicar aquests nous pàrquings a l’avinguda Vilallonga –que s’obriria ja aquest estiu vinent-, l’antiga presó del carrer Sant Pau, el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) del carrer Nou, el sector est dels Fossos i al costat de l’estació del tren convencional. 

Aquesta, però, no és l’única mesura centrada en millorar els aparcaments i el trànsit a la ciutat. L’alcalde figuerenc ha avançat que tots els vehicles censats a la ciutat tindran un descompte del 50% a les tarifes per estacionar a les zones blaves i verdes, al mateix temps que s’oferiran hores gratuïtes d’aparcament sempre i quan estiguin vinculades a experiències de compra a la ciutat. “Envoltem el centre d’aparcaments de proximitat gratuïts, rebaixem les tarifes als figuerencs que s’han de desplaçar als espais de zona blava i verda i facilitem pàrquing gratuït a tots aquells que compren a la ciutat”, ha indicat el candidat de Junts per Figueres. 

Aquestes mesures es complementaran, entre d’altres, amb la instal·lació de senyalització física i rètols digitals informatius que oferiran en tot moment la ubicació dels aparcaments i el nombre de places disponibles en temps real. 

Les propostes vinculades a la mobilitat formen part de l’àmbit de sostenibilitat del programa electoral de Junts per Figueres, que també la redacció d’un pla local de lluita contra el canvi climàtic, el lideratge del nou centre de recollida d’animals abandonats que es construirà a Pedret i Marzà o la implantació de pinso anticonceptiu per controlar la població de coloms, entre d’altres mesures.