Masetplana de Garriguella proposa que una persona crei el seu propi vi

2014-07-16 16:00

El celler Masetplana de Garriguella posa en marxa una iniciativa anomenada "Vi yourself" que permetrà que els participants puguin crear el seu propi vi. Comença a fer-se la setmana del 21 de juliol a través de visites concertades.

Aquest celler de vins i olis amb llarga tradició familiar ha creat una forma totalment innovadora de proporcionar una experiència diferent del que s'ha vist fins ara relacionat amb el món del vi. No es tracta d'una degustació de vins, ni d'una visita al celler, ni d'un passeig per les vinyes...A banda d'oferir ja tot això, Masetplana ha volgut anar més enllà. Així les persones que gaudeixin d'aquesta experiència es posaran a la pell d'un viticultor i viuran, en primera persona, tots els passos i processos necessaris que es segueixen per elaborar un vi, concretament cadascú elaborarà el seu propi, de principi a final.

Una experiència que es repartirà en 3 dies diferents i que s'ensenyarà als participants des dels tipus de varietats que existeixen, reconéixer les seves qualitats, visita al terreny i conéixer la terra, tast de monovarietals, presa de mostres..etc, fins al cupatge i afinament del vi acabant amb la presentació en forma embotellada del vi creat per cada persona; és a dir, el seu propi vi.

L'objectiu de tot aquest procés és que cada participant pugui endur-se a casa unes quantes caixes d'ampolles del seu vi per al seu consum o, per què no, per obsequiar a algú amb un regal original. A més, d'endur-se també un bon recull de coneixements adquirits amb l'experiència, totalment novedosa, de viure-ho en primera persona i la satisfacció de veure que amb el seu treball i esforç han creat un vi que porta nom propi: el seu.