Masetplana de Garriguella augmentarà la producció d’oli un 30% per expandir-se internacionalment

2011-11-27 08:00

L’empresa d’olis i vins Masetplana augmentarà la seva producció d’oli un 30% aquesta temporada, segons ha explicat el director general de la companyia, Julià Maset, durant la 3a Festa de l’Oli que organitza a Garriguella, municipi on té la seu. Maset ha comentat que gràcies a aquest augment de la producció –amb el que superaran les 1.400 tones- podran realitzar el projecte d’expansió a nivell internacional d’un oli selecte d’excel·lent qualitat, que ja ha començat amb diferents contactes i que “ha tingut molt bona rebuda, sobretot al mercat xinès, brasiler, rus i francès”, ha puntualitzat.

Durant la festa, la companyia ha presentat el seu producte estrella de la temporada: l’Oli Flor, un oli molt verd que prové del primer raig de les primeres olives verdes que es molturen al molí Masetplana. L’Oli Flor –que sortirà al mercat el proper dilluns 28 novembre- tindrà una edició limitada, i abans de sortir al mercat ja té demanda de diversos restaurants de prestigi que l’inclouran a la seva carta.

El negoci Masetplana té una tradició familiar de més de tres generacions. Julià Maset és l’actual director general de l’empresa. Amb només 25 anys gaudeix de tots els consells i l’experiència que li han passat els seus antecessors i tots els coneixements més actuals que ha assolit com a enòleg i màster en olivicultura i elaiotècnia.

Masetplana també compta amb una llarga tradició de vins, amb vinyes pròpies a la zona de Garriguella i rodalies, que produeixen vins de criança, negre, rosat i blanc -amb denominació d’origen Empordà- i caves reserva i rosat.