Martín Rodríguez, El Pot Petit i Criatures protagonistes empordanesos als Premis Enderrock

2020-03-06 09:00

La 22a edició de la gala dels Premis Enderrock celebrada aquest dijous a Girona s'ha inaugurat amb un homenatge al mític bateria de Sangtraït, Martín Rodríguez, mort sobtadament el 3 de gener a Figueres. La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya ha tocat una emotiva versió d'"El vol de l'home ocell", arranjada especialment pel mestre Francesc Cassú i interpretada pel tenor Roger Padullés a la veu i Martín Rodríguez Jr a la bateria, fill del que va ser baterista de Sangtraït, Rockson, Los Guardians del Pont i Barbablanca. El record i homenatge a Martín Rodríguez, un dels músics de rock més populars de l’escena catalana, ha comptat també amb la presència a l'escenari dels seus antics companys Lupe Villar, Papa Jules i Josep Maria Corominas (Sangtraït) i Roger Batlle, Daniel Llop i Antonio Bernal (Barbablanca).

En aquesta gala hi ha hagut dos premis amb segell empordanès, un se l'ha endut El Pot Petit, millor disc per a públic familiar amb 10 anys (U98 Music, 2019). En la categoria de folk, Criatures ha recollit el premi al millor disc folk per Praxinoscopi (Microscopi, 2019).

Oques Grasses, Miki Núñez i Lildami, han estat els artistes més guardonats. Rosalia, Buhos, Joan Rovira, Meritxell i Judit Neddermann, Porto Bello i Ginestà han estats votats també pel públic.