Marta Felip vol crear un Patronat de Comerç i Turisme per impulsar el paper dinamitzador d'aquest sector econòmic

2015-04-15 17:00

L’alcaldessa de Figueres i candidata a la reelecció per CiU, Marta Felip, crearà en el proper mandat el Patronat Municipal de Comerç i Turisme amb l’objectiu que aquest organisme sigui l’encarregat de definir i elaborar les línies estratègiques del desenvolupament comercial i turístic de la ciutat. “Figueres té en el comerç i el turisme un dels seus major atractius i en el proper mandat hem d’impulsar noves eines per potenciar encara més aquests sectors”, ha assenyalat Felip.

La candidata de CiU considera que el futur Patronat Municipal “ha d’actuar com un motor econòmic de la ciutat i jugar un paper rellevant per reforçar la capitalitat comercial i turística de Figueres en tot l’àmbit de l’Empordà, la Costa Brava i la Catalunya Nord”. Segons Marta Felip, el sector del comerç, el turisme i la restauració “és estratègic pel municipi i hem d’aprofitar encara més la seva vitalitat, dinamisme i innovació a través d’un òrgan com un Patronat Municipal, que tingui vida pròpia i suficient autonomia”.

El futur organisme estarà format per representants de l’Ajuntament i del sector comercial, hoteler i de la restauració de la ciutat, però a més s’hi incorporarà una delegació de les associacions de veïns i experts independents que assessoraran al Patronat en les accions estratègiques a dur a terme. “Volem arribar a l’excel·lència de bracet amb els professionals del sector, però també amb representants dels barris perquè el futur comercial i turístic de Figueres ha d’implicar a tota la ciutat i ser un revulsiu econòmic que beneficiï tothom, visqui on visqui”, diu Felip.

A banda del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, el programa electoral de CiU proposa també altres mesures per reforçar el paper de la capital altempordanesa com a ciutat de comerç i de serveis. Així, entre d’altres actuacions, es proposa com a més destacades ampliar la zona comercial amb règim d’obertura especial a l’eix avinguda Vilallonga-Vilatenim per captar clients de pas que es dirigeixen cap a la zona de la costa o la posada en funcionament d’una oficina de turisme i el Centre de Promoció de Productes de la Terra a la Casa Empordà de la plaça de l’Escorxador. Felip també proposa desenvolupar actuacions per a la captació de turisme, promovent la marca “Empordà” i amb la presència de productes del territori a les principals fires de l’eix mediterrani i impulsar, d’acord amb el sector de l’hostaleria, productes i paquets turístics per promoure la ciutat i atraure més turisme.

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per CiU remarca que Figueres “és i ha de continuar essent una ciutat de comerç, cultura, turisme, oci i serveis” i que aquestes propostes, juntament amb d’altres que es donaran a conèixer en els propers dies, han de servir per “renovar i modernitzar aquesta vocació, associada sempre a la qualitat”.