Marta Felip (CiU) proposa guàrdies de barri en els cinc districtes de Figueres

2015-05-18 12:00

Els cinc districtes de Figueres comptaran amb guàrdies de barri com a figura preventiva i de proximitat amb els veïns per reforçar la convivència ciutadana i anticipar-se als possibles problemes. Aquesta és una de les propostes que posarà en marxa l’alcaldessa de Figueres i candidata a la reelecció per CiU, Marta Felip.

Els guàrdies de barri, adscrits al cos de la Guàrdia Urbana, patrullaran exclusivament per cada districte “amb l’objectiu de realitzar sobretot tasques preventives i de comunicació amb els veïns”, ha explicat Felip. D’aquesta forma, els agents “han de ser els ulls i les orelles de l’administració a cada barri per detectar qualsevol problemàtica o necessitat que pugui sorgir i tenir la capacitat d’anticipar-se al conflicte”, afegeix la candidat de CiU a Figueres.

La figura del guàrdia de barri forma part del pla de reforç de la Guàrdia Urbana, que es dotarà de més recursos humans, concretament 20 guàrdies en 4 anys, i de nous sistemes de comunicació amb la ciutadania. “Farem de la Guàrdia Urbana un cos de seguretat de major proximitat”, diu l’alcaldessa. El pla es completa amb l’obertura d’una oficina d’atenció a la víctima del delicte oferirà suport i orientació als ciutadans que hagin patit algun tipus de delicte o falta i, en cas de necessitat, seran derivats al servei municipal que correspongui.

La candidatura de CiU proposa també, en l’àmbit del civisme i la seguretat, l’augment progressiu del nombre de càmeres de vigilància per donar cobertura a les zones de la ciutat que tenen una major vulnerabilitat. Aquests tipus de sistema de videovigilància ja s’ha anat implantant en els darrers anys en alguns espais de Figueres com ara l’aparcament dels Fossos, el carrer Rubaudonadeu o la zona esportiva i l’experiència ha estat positiva. “Les estadístiques ens demostren que allà on hi ha càmeres de vigilància han disminuït els delictes i, quan es produeixen, s’ha millorat l’efectivitat en la seva resolució, per la qual cosa és una experiència que seguirem ampliant”, diu Felip.