Màrius Serra presenta 'Plans de Futur' a la Biblioteca de Roses el dijous 17

2013-10-15 11:00

El proper dijous 17 d'octubre, a les 8 del vespre, la Biblioteca Municipal de Roses prossegueix el seu programa de presentació de llibres, en aquesta ocasió amb el darrer premi Sant Jordi 2012 'Plans de Futur', de Màrius Serra. 'Plans de Futur' recrea el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista.

En aquesta història familiar, destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable. Les dificultats i desgràcies que pateixen les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb l’actitud positiva i vital del matemàtic tetraplègic i les dues cosines. L’acció transcorre entre la casa familiar a Sarrià i la casa d’estiueig empordanesa a Vilajoan. També hi ha incursions a Niça, Figueres i Cadaqués, on Salvador Dalí va fer un retrat de Maria Carbona que els acompanyarà la resta de les seves vides i que tindrà un paper en el desenllaç final de la novel·la.
La presentació del proper dijous a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives, tindrà lloc a les 20 h i comptarà amb la presència de l'escriptor. Màrius Serra (Barcelona, 1963) és filòleg, traductor, escriptor, autor de mots encreuats, enigmista català i autor d'articles de ludolingüística i columnes d'opinió. Col·labora també en ràdio, televisió i mitjans digitals i, des del passat mes de febrer, és membre de la Secció Filològica de  l'Institut d'Estudis Catalans.