Marina Geli alerta que les retallades poden afectar la qualitat del servei de l'Hospital de Figueres

2012-07-09 15:00

La diputada socialista Marina Geli ha visitat aquest dilluns l’Hospital de Figueres i ha manifestat  que aquest "no pot perdre capacitat de resolució per als problemes de salut de les persones que viuen o turistes de l’Alt Empordà a causa de les retallades". 

Geli ha recordat que les retallades han fet que l’aportació pública del Departament de Salut a la Fundació Salut Empordà-Hospital de Figueres hagi passat de 52,93 milions d’euros el 2010 a 49,48 el 2012. Això suposa una reducció de 3,46 milions d’euros que suposen una disminució del 6,5% de pressupost públic. 

La diputada també ha recordat que la plantilla de l’Hospital ha patit els efectes de les retallades. El desembre de 2011, comparant amb un any abans, havia disminuït d’un 6,8% (de 874 a 821 persones). Les dades són preocupants i ho és especialment la baixada del 12,3% del personal del centre sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà. 

“L’Hospital de Figueres atén una població estable de 136.000 persones i una estacional que es multiplica a l’estiu. El nivell de resolució dels problemes de salut a la xarxa sanitària de l’Alt Empordà està per damunt del 80%. Les retallades pressupostàries estan afectant els retards diagnòstics i augmentant les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques”, ha advertit la diputada Marina Geli, que proposa un pacte per la regió sanitària de Girona que mantingui, “a través de la cooperació entre centres, la màxima capacitat de resolució sempre que tinguem garanties d’igual qualitat a l’Hospital de Figueres”.