Marignane ha inaugurat uns jardins dedicats a Salvador Dalí

2011-09-25 16:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, va assistir la inauguració dels jardins Salvador Dalí a Marignane, celebrada aquest divendres. L’alcalde va agrair el gest de posar el nom del figuerenc més universal, circumstància que crea un nou vincle entre Figueres i Marignane. Vila va recordar que l’agermanament amb Marignane, el 1968, va ser molt important per a la capital de l’Alt Empordà, la qual amb el pas dels anys s’ha convertit en una ciutat més oberta, més avançada i més europea.

La delegació figuerenca, amb l’alcalde i el regidor Pere Giró, va aprofitar la visita per conèixer la realitat dels diferents equipaments culturals -teatre, centre cultural i conservatori-, esportius i ciutadans de Marignane per valorar la conveniència de realitzar activitats que impliquin els ciutadans de Figueres i la ciutat francesa. També es van dur a terme reunions amb els principals agents econòmics i institucionals de la ciutat francesa.   

L’alcalde va lliurar un dossier informatiu als seus homòlegs francesos, amb un inventari de les entitats que actuen a la ciutat i un calendari amb els esdeveniments importants que hi tenen lloc al llarg de l’any. Un document que s’actualitzarà de manera continua i a on totes les entitats ciutadanes podran incorporar-hi informació sobre aquells actes que s’organitzin i que considerin que poden tenir ressò o complicitat a la vila de Marignane. També es rebran propostes o suggeriments per obrir intercanvis juvenils, d'idiomes, culturals, artístics o esportius entre les dues ciutats.

Després d’un parèntesi, les relacions entre les dues ciutats es van reprendre l’any 2010, amb la voluntat d’implicar la participació activa dels seus ciutadans i associacions. Els principals actes d’aquesta nova etapa van ser, el mateix any, l’actuació de les alumnes del Conservatori de Dansa de Marignane al Teatre Municipal El Jardí; a més de la promoció turística i comercial de Figueres a Marignane, en què s'oferia als visitants de Marignane unes avantatjoses condicions en allotjament als hotels de la ciutat, a més de la participació a les visites "La Figueres de Dalí" organitzades per l'oficina de Turisme, entre d’altres.