Maria Hilari i Sucarrat és la nova Degana del Col·legi de l'Advocacia de Figueres Alt Empordà

2023-02-22 09:00

El dilluns dia 20 de febrer va prendre possessió del càrrec la Degana electa del Col·legi de l’Advocacia de Figueres – Alt Empordà, Maria Hilari i Sucarrat, així com la resta de membres de la Junta que va resultar guanyadora en les eleccions celebrades el dia 20 de desembre de 2022. 

L'acte va servir també com a comiat del Degà Joan Ramon Puig i Pellicer que ha estat al front de la Corporació durant 12 anys, el darrer dels quals també va presidir el Consell de l’Advocacia Catalana. 

La Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana així com els degans de Girona i Perpinyà varen voler acompanyar també a la nova degana al igual que tots els degans i degana de Figueres antecessors en el càrrec. També hi eren presents les alcaldesses de Figueres i Llançà, el President de la Secció 4ª de l’AP de Girona, la jutge i la fiscal  deganes de Figueres, el director dels Serveis Territorials de Justícia,  el Degà de la Facultat de Dret de la UdG i d’altres autoritats del mon judicial, institucional, acadèmic i policial, col·legiats/des i familiars que ompliren la sala d’actes.

El Degà Puig va tenir paraules d’agraïment pels col·legiats/des, les seves Juntes, personal administratiu, institucions i família desitjant sort i encerts a la nova Degana i Junta. 

La nova Degana va agrair la tasca del seu antecessor i de la seva Junta i també va tenir unes paraules d’agraïment pels membres de la nova Junta, pels col·legiats/des, pels seus companys de Facultat i pels familiars; i va enunciar les línies bàsiques de les iniciatives que vol implementar amb ajut dels seus membres de Junta. 

Va cloure l’acte la Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana que va assegurar a la nova Degana que el Consell sempre estaria al costat del Col·legi i que comptés amb tot el seu suport, va posar de manifest que ara Presidia el Consell una Dona i que per primer cop eren majoria en el Ple del Consell. Finalment i de forma molt emotiva va glossar la persona del Degà Joan Ramon Puig Pellicer com a Conseller.