Marató Literària sobre l'exili republicà el dia 25 al Consell Comarcal

2014-04-22 13:00

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal, amb el suport del Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya, està ultimant els detalls per a la programació, divendres vinent, de l'onzena edició de la Marató Literària, que en aquesta edició es dedica a recordar el 75è aniversari de l'exili republicà. La marató consisteix en la lectura ininterrompuda de textos, de les 9 del matí fins a les 9 del vespre, a la mateixa seu del Consell i està oberta a la participació de tothom.

Cada any participen en la marató unes 150 persones de diferents edats que llegeixen textos de l’autor seleccionat. En aquest cas, però, s'han seleccionat tres llibres: “Els darrers dies de la Catalunya republicana”, d'Antoni Rovira i Virgili; “Els vençuts”, de Xavier Benguerel; i “Encara no sé com sóc” de Maria Àngels Vayreda. 

Per a participar-hi cal formalitzar la corresponent inscripció al Servei de Cultura i Educació del Consell Comarcal bé sigui telefònicament (972 51 43 55), presencialment o per correu electrònic (cultura@altemporda.org). Des d'aquesta àrea és realitza la distribució horària de tots els participants en funció de les seves preferències al llarg de les 12 hores de durada de la convocatòria. Cada participant llegeix uns cinc minuts.

Aquesta serà l'onzena marató que s’organitza des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a l’entorn de la diada de Sant Jordi. Les anteriors van ser dedicades al poeta Miquel Martí i Pol (2004), a la lectura de fragments del Quixot (2005), Josep Pla (2006) Maria dels Àngels Anglada (2007), Mercè Rodoreda (2008), Carme Guasch (2009), Montserrat Vayreda (2010), Joan Maragall (2011), Carles Fages de Climent (2012) i Salvador Espriu (2013).

L'organització de la Marató Literària d'aquesta edició compta amb el suport del Museu Memorial de l'Exili. Una altra novetat d'enguany és que se celebrarà en divendres, quan fins ara s'havia fet sempre en dissabte, amb l'objectiu d'afavorir una major participació dels alumnes dels instituts i per tal de no coincidir amb l'inici de la programació convencional de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.