Manca de sintonia entre CiU i ERC en la primera trobada postelectoral

2015-05-27 21:00

Els primers contactes després de les eleccions a Figueres es tradueixen en un intercanvi de retrets entre CiU i ERC. A través d'un comunicat l’alcaldessa en funcions Marta Felip ha lamentat que el candidat d’ERC Albert Testart "vulgui negociar un acord alternatiu de govern amb el PP mentre ni tan sols vol explorar la possibilitat de pactar amb CiU". Segons els convergents aquesta trobada va durar poc més de vint minuts, "ja que el candidat republicà va deixar clar des d’un primer moment que no negociaria res amb el grup de CiU". Segons Felip, “dissortadament, ERC de Figueres actua amb el ressentiment propi dels perdedors i renuncia als seus principis si prefereix pactar fins i tot amb el PP abans que intentar formar un govern fort i en clau de país”.

Per la seva part, des d'ERC-MES, lamenten "les declaracions desafortunades fetes per la primera autoritat en funcions de la ciutat de Figueres. De manera incomprensible, ha posat en boca d’Albert Testart, cap de llista de la nostra candidatura, uns posicionaments polítics que mai no s'han formulat enlloc".

Els republicans han comentat que se senten decebuts pel fet que s'hagi utilitzat aquesta breu trobada "per desqualificar de manera gratuïta la nostra decisió de no participar en un govern de CiU a Figueres. Un posicionament polític que ERC-MES ha explicat i argumentat durant tota la campanya electoral. I que ella coneixia a la perfecció".

Felip i Testart es van saludar diumenge a la sortida del local electoral del Sant Pau