Maluquer (CiU) reclama la reparació dels desperfectes pels aiguats a la línia del TAV a l’Alt Empordà

2015-01-19 12:30

El senador per Girona, Pere Maluquer, ha presentat una moció per al seu debat a la Comissió de Foment de la Cambra Alta que insta la ministra de Foment, Ana Pastor, a reparar els desperfectes ocasionats pels aiguats del 29 i del 30 de novembre a la línia del TAV al seu pas per l’Alt Empordà.

Pere Maluquer també ha exigit la realització urgent d’un estudi de l'afectació del traçat de la línia d'alta velocitat a la inundabilitat de la zona pròxima. A més, el senador ha indicat que el document ha de recollir el comportament de les escorrenties i dels desguassos construïts entre la frontera francesa i el riu Tordera. D’aquesta manera, com ha destacat Maluquer, “es podrien aportar solucions i millores per evitar propers episodis de pluges intenses i temporals”. 

El senador ha recordat que el passat 29 i 30 de novembre els aiguats a l'Alt Empordà van posar de manifest les “deficiències constructives” de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres. En aquest sentit, ha denunciat que s’han produït “enfonsaments en nombrosos talussos”, degut a la compacitat dels mateixos que “no estan consolidats”.

Maluquer ha deixat clar que aquest fet no només ha perjudicat a la pròpia seguretat de la línia del tren d'alta velocitat, sinó que aquestes terres han anat a parar a carrers i cases.