Maluquer (CiU) exigeix a Pastor la gratuïtat de l’AP-7 entre els enllaços Nord i Sud de Figueres i el PP ho rebutja

2014-12-16 17:00

El senador de CiU per les comarques de Girona, Pere Maluquer, ha defensat davant la Comissió de Foment de la Cambra Alta una moció, rebutjada per la majoria del PP, que instava la ministra del ram, Ana Pastor, a declarar la gratuïtat del tram de l’autopista AP-7 entre els enllaços Nord i Sud de Figueres. Concretament, s’havia d’aplicar a aquells vehicles que hi circulessin entrant i sortint des de la carretera N-II, a fi de reduir el trànsit de pas nord-sud per la variant de la carretera N-II i de millorar la mobilitat de l’àrea urbana de Figures i de l’Alt Empordà.

Maluquer, que ha mantingut una actitud negociadora fins l’últim minut, davant la decisió del PP a votar contra la moció, ha lamentat “la nul·la capacitat de diàleg del Grup Parlamentari Popular a la Cambra Alta per arribar a acords”.

“La impossibilitat d’alliberar aquest peatge, davant la negativa del PP”, tal com ha assenyalat el senador, “impedirà solucionar els problemes de trànsit que actualment pateix aquest nus i pel que es va dissenyar l’AP-7”. Per aquest motiu, el senador gironí ha subratllat que “s’ha de tenir en compte que la decisió del Ministeri de Foment de renunciar a la construcció de l’autovia A-2, comportarà que la N-II al seu pas per l’àrea urbana de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà segueixi assumint una gran part del trànsit de pas nord - sud de l'Eix Mediterrani que es sumarà inevitablement el transit local”.

Maluquer ha destacat que en una anàlisi de les dades de trànsit del 2012, que publica el Ministeri de Foment, s’observa que en el tram central de l’autopista AP-7 al seu pas per l’àrea urbana de Figueres, hi circulaven 15.997 vehicles diaris de mitjana, mentre que en el mateix tram central de la Variant de la carretera N-II hi circulaven 20.714 vehicles diaris de mitjana. Per tant, “d’aquesta observació es desprèn que actualment l’autopista AP-7 no està exercint suficientment la funció per la que ha estat planificada que era la de canalitzar els trànsits de pas de vehicles des de la frontera francesa (El Pertús - La Jonquera) fins a Barcelona”.

La moció rebutjada avui pel PP exposava textualment: “La comissió de Foment del Senat insta al Ministeri de Foment a declarar la gratuïtat del tram de l'autopista AP-7 entre els enllaços NORD i SUD de Figueres, per aquells vehicles que hi circulin entrant i sortint des de la carretera N-II, a fi de reduir el trànsit de pas nord-sud per la variant de la carretera N-II i de millorar la mobilitat de l’àrea urbana de Figueres i de l’Alt Empordà”.