Maig Megalític a Roses

2010-04-27 09:12

El proper divendres 30 d’abril, la caminada nocturna “Clar de Lluna” per la zona megalítica de Roses, iniciarà la programació de l’edició 2010 del Maig Megalític que cada any se celebra a la població. Els actes prosseguiran l’endemà, dissabte 1 de maig, amb l’activitat familiar “Ruta amb motxilla megalítica” i es clouran el 23 de maig amb la popular Festa Megalítica al Mas Marés.

La caminada nocturna del proper divendres s’iniciarà a les 21.30 des del Mas Marés, punt d’inici d’un recorregut que visitarà el dolmen de la Creu d’en Cobertella, els menhirs de la Casa Cremada, la carrerada de Norfeu i les coves-dolmen de la riera de la Quarentena. En acabar la passejada tindrà lloc un ressopó al café Si Us Plau.

L’endemà, a les 10 h i des de la Ciutadella, sortirà l’anomenada Ruta amb motxilla megalítica, un nou recorregut pensat per descobrir el megalitisme en família, que proposarà activitats conduïdes per un guia que acompanyarà el grup al llarg de l’itinerari. El preu per participar en aquesta activitat és de 3 euros persona (els menors de 5 anys, gratuït).

La programació del Maig Megalític d’enguany finalitzarà el 23 de maig amb la realització de la tradicional Festa megalítica al Mas Marés, que s’iniciarà a les 10 del matí amb una passejada arqueològica al Cau de les Guilles i que comptarà amb la participació de l’arqueòleg Joaquim Soler que, sobre el terreny, explicarà la història de l’indret. La visita es farà en grups reduïts.

A partir de les 11h, al Mas Marés s’hi realitzaran també tallers familiars. La jornada finalitzarà amb un esmorzar popular i amb un espectacle de fi de festa a càrrec del grup Vilaperkins.