Mago de Oz, Hotel Cochambre, cercaviles i competicions esportives a la festa de Roses

2014-08-08 13:30

Roses celebrarà la seva Festa Major del 10 al 17 d'agost amb un programa d’activitats molt diverses, pensades per a totes les edats: balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils i cercaviles. L’espai del recinte firal instal·lat a l’antic càmping Bahía, amb atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, esdevindrà també l’escenari dels concerts de fires, que enguany portaran a Roses les actuacions d'Hotel Cochambre, Strombers, Mago de Oz i Itaca Band, entre d'altres. Com a novetat, el divendres 15 d'agost tindrà lloc el primer “Duel de Guitarres”, també al recinte firal.

Festes i Tradicions

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, les audicions de sardanes, els castellers, els balls populars, la Festa de les Cucanyes, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l'espectacle de focs artificials de fi de festa (que enguany tornen a celebrar-se el diumenge 17, com a acte de cloenda de la Festa Major).

Competicions esportives que ja són històriques

L’apartat esportiu també tindrà una forta presència, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 78a edició, o el Trofeu de Petanca de Festa Major (38a edició). Mini

Enguany, com a novetat, s'incorpora a les travessies de natació la Mini Travessia, Com a novetat, teix dia 16 d’agost, una vegada finalitzada la Travessia Local – Trofeu Enric Badosa, tindrà lloc la Mini Travessia, adreçada a tots els nedadors i nedadores que per edat o nivell necessitin una distància menor. La Mini Travessia tindrà un recorregut aproximat d’uns 200 metres, i consistirà en fer 100 metres d’anada, voltar una boia i fer la tornada (100 metres més).

Fires i actes infantils

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions i barraques (aquestes darreres gestionades per les colles de Carnaval de Roses), el dimarts 12 d’agost a partir de les 20 h, obrint cada dia a la mateixa hora fins al diumenge 17 d’agost (inclòs). Per la seva banda, la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania del 15 al 17 d’agost, de 10 a 22 hores.

Per als més petits, espectacles d’animació, activitats familiars a la Ciutadella, festa de l’espuma i cercaviles, són algunes de les activitats programades.

Un estalvi de 7.500 €

D’acord amb l’actual context econòmic, i com ve succeint en els darrers anys, l’Àrea de Festes del consistori rosinc ha parat una molt especial atenció a reduir al màxim els pressupostos de les distribucions, serveis i contractacions de la festa major d’enguany. Així, tot i mantenir la programació i la qualitat de les contractacions, el consistori ha aconseguit rebaixar per tercer any consecutiu el pressupost destinat a la Festa Major, en la present edició en un 5,9%, passant dels 143.500 € de l'any 2013 als 135.000 €.


3.500 revistes i 5.000 programes de Festa Major

Per donar a conèixer tota la programació, l’Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà de la Festa Major i 3.500 revistes, que es poden trobar a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, així com a diferents equipaments i establiments del municipi. 

Lloc de cerca