Maceo Parker, Quimi Portet i Roger Mas al Festival de Cadaqués

2012-06-19 19:00

Després de 40 edicions, el Festival Internacional de Música de Cadaqués inicia una nova etapa d’integració de les diferents corrents que han anat definint la trajectòria d’aquest esdeveniment. La 41ena edició, que tindrà lloc del 3 al 19 d’agost, serà un festival d’amalgama que, recollint les experiències de les 40 edicions anteriors, es planteja mostrar gran part de les tendències que han marcat un dels festivals més arrelats de la Costa Brava. 

Així doncs, en aquesta 41ena edició es recupera l’escenari de la recent reformada Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival als anys 70- amb un major pes de la música clàssica, així com altres escenaris de carrer, mantenint l’eclecticisme musical i els concerts a s’Olivar de Sa Conca. 

L’aposta per l’eclecticisme i per la música de qualitat, tant de valors emergents com d’artistes reconeguts internacionalment, marcarà, un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués. Així, al cartell hi destaquen noms com Maceo Parker (que l’any passat no va poder actuar per problemes de salut), Quimi Portet, Roger Mas. The Gospel Viu Choir, Emanuel Pimenta, Hisako Hiseki, Camerata XXI amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i Jonathan Crayford. L’Orquestra de Cadaqués tornarà a formar part de la programació tancant el festival amb un concert amb repertori de Montsalvatge, Dvórak i Bach a l’Església. Amb una reducció del 50% de pressupost en relació a fa dos anys, s’han optimitzat recursos per mantenir un festival de qualitat i amb activitats per a tots els gustos. Enguany, el 5 per cent de la recaptació de les entrades es destinarà a Unicef. 

El cartell de la 41ª edició és obra de l’artista britànica Tacita Dean en col·laboració amb Peter Fillingham. L’obra, titulada Paradís, és un homenatge a una postal realitzada per Richard Hamilton als anys 70 amb una particular visió de Cadaqués.