L'univers centra el projecte de l'Escola Amistat de Figueres

2023-06-05 14:00

L’escola Amistat de Figueres tanca el curs dedicant el seu tercer projecte interdisciplinar a l’univers. Tot l’alumnat durant aquest 3r  trimestre s’ha formulat preguntes al voltant de forats negres, nebuloses o la formació de l’univers

Amb l’objectiu de potenciar les STEAM ( ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), l’escola Amistat ha dedicat el seu projecte interdisciplinar a estudiar l’univers. Tot l’alumnat, d’Infantil 3 fins a 6è s’han formulat una pregunta sobre aquesta temàtica que han hagut de respondre a través del mètode científic i plasmar a través de l’art. Els i les estudiants ha treballat termes com els meteorits, les nebuloses o els forats negres, també han reflexionat sobre la creació de l’univers, les lleis de la gravetat o com és el nostre sistema solar.

Cada grup classe, a través d’un impuls proposat pel professorat i tenint en compte els interessos dels infants han creat el seu propi projecte. Des de preguntar-se què són les estrelles, perquè brillen o com neixen fins  a estudiar els afectes de la lluna i les estrelles a la terra passant per l’impacte dels cràters, què són els forats negres o quins són els misteris que ens envolten a l’univers. Durant el trimestre, tot utilitzant el mètode científic i creant experiments han hagut de donar resposta a la pregunta sobre l’univers que es plantejaven. Per tal de demostrar els aprenentatges assolits, cada grup classe ha exposat els seus resultats en una fira de mostres que ha servit per obrir l’escola a totes les famílies i la ciutat, en aquesta ocasió a més de les explicacions de l’alumnat, el gimnàs s’ha convertit en tota una exposició galàctica on cada curs ha mostrat la seva creació artística de l’espai utilitzant diverses tècniques. Els infants han treballat els diferents conceptes de l’univers de maneres ben creatives, per exemple utilitzant patinets per entendre les diferents teories del moviment o bé utilitzant un globus per mostrar què és l’expansió de l’Univers.

«Un dels objectius de l’escola amistat és potenciar les STEAM i per això cada trimestre proposem a l’alumnat un impuls que els faci pensar i utilitzar la ciència, la tecnologia i també l’art per respondre les seves preguntes. Volem que els infants siguin capaços de plantejar-se preguntes respondre-les a través del mètode científic i que també puguin explicar-les i compartir-les entre ells i també amb els familiars i adults que s’han acostat a aquesta fira de mostres» explica Roser Giró mestra que exerceix de directora de l’Escola Amistat.