L''Stabat Mater' de Pergolesi, en el Concert de Setmana Santa de Roses

2014-04-10 10:00

Aquest proper dissabte, 12 d'abril, l'Ajuntament de Roses organitza el tradicional Concert de Setmana Santa, que en aquesta ocasió anirà a càrrec dels Amics de l'Òpera de Girona. L'acte tindrà lloc a l'església parroquial (21 h), i oferirà l'Stabat Mater de Pergolesi i fragments de l'òpera Juli Cèsar, de Haendel. L'entrada és gratuïta.

L'Stabat Mater és un poema llatí en forma de seqüència que va compondre un frare franciscà al segle XIII. En poc temps, es va convertir en una de les pregàries més populars i va arribar a ser admesa en l'ofici de l'Església Catòlica com la seqüència pròpia de la Verge dels Dolors. Durant molts anys ha estat un motiu d'inspiració per a compositors. Palestrina, Scarlatti, Pergolesi, Haydn o Rossini són alguns dels que hi han posat música.

El de Pergolesi és un dels més cèlebres, per la seva originalitat i gran bellesa. Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736), el va compondre quan estava molt malalt i a punt de morir. Va ser escrit per a soprano, contralt i cor, amb acompanyament d'orquestra de cordes i clavecí.