'L'oncle Vània' arriba a Figueres amb un repartiment de luxe encapçalat per Julio Manrique

2021-10-20 09:00

Estrenada recentment en l'obertura del festival Temporada Alta 2021, el director lituà Oskaras Koršunovas dirigeix aquesta versió de "L’oncle Vània", d’Anton Txèkhov, amb un equip català. Es representa aquest diumenge 24 d'octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre el Jardí de Figueres que ja permet un aforament del 100% després que s'hagin aixecat les mesures sanitàries del Procicat.

Ho fa treballant amb un equip artístic i tècnic català, encapçalat per un repartiment format per Ivan Benet, Kaspar Bindeman, Raquel Ferri, Anna Güell, Julio Manrique, Lluís Marco, Carme Sansa i Júlia Truyol.

L’oncle Vània, que va estrenarse el 1899 al Teatre d’Art de Moscou, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. Txékhov reflecteix l’apocalipsi interior d’un grapat de destins humans: el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen l’existència dels personatges d’una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus.

Aquesta coproducció segueix l’aposta que Temporada Alta va iniciar fa uns anys perquè algunes de les seves coproduccions tinguin un component internacional, convidant a un director internacional a dirigir un equip artístic i tècnic català. Des d’aleshores, s'han realitzat els muntatges Davant la jubilació, de Thomas Bernhard, dirigit pel polonès Krystian Lupa, L’omissió de la família Coleman, amb direcció del director argentí Claudio Tolcachir, La néta del senyor Lihn, amb direcció del belga Guy Cassier i Història d’un senglar, o alguna cosa Ricard, dirigit per Gabriel Calderón.