L'Oficina Jove de l'Alt Empordà posa en marxa la seva pàgina web

2016-09-13 15:30

Des de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà se segueix apostant per la millora dels serveis i el diàleg constant amb els joves, fet que ha propiciat la creació de la pàgina web empordajove.cat. La idea és que aquest sigui el portal de referència dels joves de l’Alt Empordà, de tal manera que si volen saber quines activitats, formacions, o esdeveniments passen a la comarca només cal que hi accedeixin. Tanmateix, la web, no és limita a la visualització de serveis ja que al mateix temps és un mitjà participatiu, a través del qual els joves poden fer arribar les seves propostes o inquietuds, afavorint, així, la comunicació entre joves i administració.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres han realitzat un esforç important per posar en funcionament aquesta pàgina web, que ha d’atendre les demandes de qualsevol jove de 12 a 35 anys de la ciutat i comarca. Ofereix un reguitzell d’informacions en temes concrets que van des de la salut, el lleure o la creació cultural, fins a l’ocupació o la formació, entre d’altres. El més interessant de tot plegat, és que el contingut mostra la oferta real del territori, essent molt pràctic per a l'usuari. En definitiva, un jove que vulgui marxar a fer voluntariat per Europa, que necessiti un espai per assajar amb el seu grup musical o que precisi d’un assessorament personal, trobarà en aquesta web el mitjà per aconseguir-ho, entre moltes altres prestacions.

Un altre punt cabdal en l’elaboració del portal ha estat l’accessibilitat. Des de l’àrea de Joventut, s’han realitzat estudis que confirmen que la majoria dels nostres usuaris utilitzen majoritàriament el mòbil i les tauletes, en detriment dels ordinadors, per a navegar per internet. Per aquest motiu, s’ha construït la web totalment adaptada a aquest dispositiu i plenament accessible amb pocs clics. A nivell estructural s’ha organitzat tot de manera molt visual, presentant la informació d’una manera pràctica amb un menú únic, donant visibilitat a imatges i títols, i organitzat per àrees de interès.