L'Oficina de Turisme de Figueres ha rebut més de 15.000 consultes en sis mesos

2012-07-11 15:00

Les visites i consultes a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Figueres, de gener a juny, han augmentat un 36’66 % respecte el mateix període de l’any passat. És a dir, s’ha passat de 11.234 a 15.352 consultes. 

Per procedència destaca l’augment de visitants de Catalunya en un 96,20%, centrat especialment ens els de la demarcació de Tarragona que han crescut un 197%, seguit dels de Lleida amb un 129% més de visitants. A la resta d’Europa es reafirma el creixement continu dels últims anys dels turistes russos. Aquesta vegada han augmentat en un 43%. Una tendència que, entre d’altres, han experimentat també els visitants d’Itàlia (un 78% més); els dels Països Nòrdics (63% més) o els del Regne Unit (89% més). 

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro creu que “les dades demostren l'excepcionalitat de l'Empordà i la seva capital com a destinació turística. No obstant, actualment molts europeus opten per destinacions menys exòtiques, més properes i amb tots els ingredients com els de casa nostra: destinació turística preferent i atractiva, museus, paisatge, sol i platja, gastronomia, enologia i molts altres”.

A finals de setmana es posarà en un funcionament un nou punt d’informació a l’estació de tren convencional. Aquest espai se sumarà a l’oficina de Turisme de la plaça del Sol i al punt informatiu que s’obre a l’estiu a la plaça Gala–Salvador Dalí.