L'Oficina de Joventut organitza activitats cada dissabte

2013-11-06 08:00

L’Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà enceta el proper dia 9 de novembre un conjunt d’activitats de lleure que es desenvoluparan tots els dissabtes, al llarg dels dos propers mesos. Aquesta iniciativa coincideix amb l’ampliació de l’horari d’obertura de les instal·lacions.

Aquest dissabte se celebrarà la festa d’inauguració de la programació amb un pica-pica, campionat Fifa 14, jocs de taula i música des de les 4 de la tarda. Per al dia 16 s’ha programat un campionat de futbol sala (de 9 a 14 h) a la pista exterior del pavelló. El dia 23 es farà el taller “Cuina de supervivència” i per al dia 30 s’ha previst un sortida al Palau d’Esports de Barcelona per anar a veure el partit entre FC Barcelona i el CAI Saragossa, complementat amb una visita a la pista de gel.

Per al mes de desembre s’ha programat la Free Session Skate Park (Campionat Comarcal), a l’Skatepark de Figueres, per al dia 7. Una setmana més tard es projectarà el partit del Barça-Vila-reial a la mateixa Oficina Jove. El dia 21 hi ha previst el taller de manualitats “Crea el teu regal de Nadal” i per al 28 s’ha programat el concurs fotogràfic “La millor innocentada!” a través de les xarxes Instagram i Twitter.

Les persones interessades en participar en aquestes activitats s’han de posar en contacte amb l’Alexis Sánchez, dinamitzador de l’Oficina, sigui per correu electrònic (asanchez@altemporda.org o bé joventut@altermporda.org) o bé pel Facebook Joventut-Figueres Alt Empordà. Actualment s’està treballant per disposar d’un nou portal per fer inscripcions on-line a la pàgina web del Consell Comarcal (www.altemporda.org).

L’Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà ha ampliar l’horari d’obertura de 15 a 20 hores, de dimarts a dissabte, i ofereix aquesta programació d’activitats i de tallers per a joves de Figueres i de tota la comarca, complementant, així, el seu servei com a punt d’informació juvenil. L’Oficina mantindrà el seu horari habitual d’atenció al públic de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres.  

L’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà van arribar a un acord, la primavera passada, mitjançant el qual es va signar un conveni inter-administratiu que suposava donar un impuls a les polítiques juvenils de la comarca i de la seva capital al situar, en un mateix espai, els serveis comarcals i municipals de l’àrea. També es disposa d’un pressupost comú, xifrat en 65.000 euros, per a l’execució de polítiques conjuntes. 

En virtut d’aquest conveni, l’espai de l’antic alberg de Figueres, on fins aleshores hi havia l’Oficina Comarcal de Joventut, ha passat a ser, també, seu municipal del servei de Joventut de l’Ajuntament. El Consell Comarcal i el consistori han treballat per posar en funcionament una oficina única de Joventut (punt d'informació juvenil) i cadascuna de les dues administracions hi ha aportat els mitjans tècnics i funcionals sota el nom d’una sola marca o denominació (Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà – FEM!). La contractació d’un nou dinamitzador juvenil és el que ha permès aquesta ampliació del servei i l’organització de les activitats.