L'ocupació hotelera del mes de juliol a l'Alt Empordà ha estat del 60%

2014-07-29 17:00

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus associats, ha donat detalls de les xifres d’ocupació del mes de juliol. Les baixes temperatures i les pluges d’aquest mes han afectat les xifres d’ocupació, les quals han estat lleugerament més baixes que l’any anterior. En aquest sentit, el 60% dels associats enquestats han expressat que el mal temps els ha afectat a les seves reserves, sobretot pel que fa el client de cap de setmana, provinent majoritàriament de la ciutat de Barcelona i província.

Dit això, les xifres d’ocupació a les zones costaneres han estat del 60% a la comarca de l’Alt Empordà, del 78% a la zona de Costa Brava Centre i del 80% a la Selva Marítima. Així mateix, pel que fa a les zones d’interior es destaca que, a la Selva Interior l’ocupació ha estat del 65%, a Girona i Radial del 70% i a la Garrotxa del 58%. A les zones de muntanya les xifres han arribat el 48% a la Cerdanya i el 43% al Ripollès.

El període en què hi hagut un volum més alt d’ocupació ha sigut la segona quinzena de juliol. I respecte a les reserves d’última hora, aquest mes de juliol no n’hi hagut un gran volum.

Perfil del turista i mitjana d’estades del mes de juliol

Respecte a la nacionalitat dels visitants de la província de Girona, el 54%  han sigut catalans i de la resta de l’estat espanyol, respecte un 46% de turistes estrangers. D’aquests la majoria han sigut francesos, seguits de russos (sobretot a la zona de la Selva Marítima), alemanys i holandesos.

Pel que fa el perfil del turista, majoritàriament han sigut parelles i famílies amb nens. Així mateix, la mitjana d’estades per persona i nit ha sigut de 4 dies, tot i que a la zona de la Selva Marítima on hi hagut presència de russos i turistes de països de l’est, la mitjana d’estades ha sigut de 7 dies.

Tipus de contractació

El 56% dels turistes arribats han contractat les seves vacances de forma individual, mitjançant la trucada telefònica, pel mateix portal de reserva dels establiments o a través d’altres portals de reserves. I el 44% han contractat la seva estada a través de tour operadors.

Previsió d’ocupació del mes d’agost

Segons les dades dels nostres associats, la previsió d’ocupació del mes d’agost oscil·larà entre el 60% i el 65% a l’Alt Empordà, entre el 75% i el 80% a la Costa Brava Centre i a la Selva Marítima; entre el 50% i el 55% a la Selva Interior, el Ripollès i a Girona i Radial; entre el 55% i el 60% a la Cerdanya i a la Garrotxa. No obstant, cal destacar que els empresaris estan pendents de les reserves d’última hora.