L'ocupació hotelera a l'Alt Empordà fins a Cap d'Any és del 35 per cent

2013-12-23 17:00

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació del 35% a l'Alt Empordà en el primer tram de les vacances de Nadal que comencen aquest dilluns 23 de desembre i que s'allarga fins el dimecres 1 de gener.

El percentatge dels establiments d’allotjament turístic oberts a la província de Girona durant les vacances de Nadal és del 60%. El 93% de les places hoteleres de les comarques gironines es troben als establiments de la Costa Brava, dels quals només un 30% estan oberts.

Amb aquestes dades destaquem que pel que fa les zones costaneres quan parlem de percentatges d’ocupació ho fem sobre el 30% esmentat. Pel que a la zona de l’Alt Empordà la previsió d’ocupació és del 35%, a la Costa Brava Centre del 55% i a la Selva Marítima del 65%.

A la zona de Girona i Radial la previsió d’ocupació és del 50% i a la Selva Interior del 45%. A les zones de muntanya la previsió d’ocupació és del 60% a la Garrotxa i entre el 80% i 85% a la Cerdanya i el Ripollès.

Segons l’estadística d’ocupació es preveu que la mitjana d’estades per persona sigui entre una i dues nits i, el dia de major entrades serà el dimarts 31 de desembre, coincidint amb la Nit de Cap d’Any. El preus oscil·laran entre 95 i 100 euros per persona i nit amb esmorzar inclòs. El 90% dels turistes arribats seran parelles de mitjana edat de nacionalitat catalana provinents de Barcelona ciutat i província, seguits de famílies amb nens. Pel que fa a la resta de nacionalitats estarà protagonitzada pels francesos.

Durant les vacances de Nadal, els restaurants de les comarques de Girona tenen una previsió de reserves del 65%. El dies que hi hauran més clients seran el 25 de desembre, seguit del 31. Cal destacar que el sector de la restauració es caracteritza principalment per les reserves d’última hora.

En general i a tota la província, la previsió d’ocupació hotelera de la Nit de Cap d’Any és del 75%. El paquet turístic que més s’ofereix en aquesta celebració es caracteritza per un sopar de fi d’any, allotjament d’una nit i esmorzar de l’endemà.

Pel que fa als restaurants la previsió és del 65% de reserves i el preu mig del menú per persona oscil·la entre 80€ i 85€.