L'ocupació hotelera a la costa de l'Alt Empordà ha estat del 68 aquest mes de juliol

2018-07-31 11:15

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels agremiats de les onze associacions membres de l’entitat, destaca que l’ocupació hotelera durant el mes de juliol al litoral gironí ha estat del 68% a la comarca de l’Alt Empordà, del 76% a la zona de la Costa Brava Centre i del 80% a la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l’ocupació ha estat del 74%, a l’interior de la comarca de la Selva del 62%, i a la Garrotxa del 56%. Respecte a les comarques del Pirineu de Girona, el Ripollès ha tingut una ocupació del 60% i la Cerdanya del 56%. 

La Federació destaca que, segons les dades obtingudes dels agremiats a les associacions membres de l’entitat, els establiments principalment del litoral gironí han arribat a aquestes xifres d’ocupació, degut a les ofertes de preus que han hagut de fer. Una tendència que es manté durant el mes d’agost.

Com és habitual l’ocupació hotelera del mes d’agost serà més alta durant la primera quinzena. En aquest sentit i durant la primera quinzena, a l’Alt Empordà es preveu una ocupació que oscil·la entre el 75% i el 80%, a la Costa Brava Centre i a la Costa Brava Sud entre el 80% i el 85%.

A la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació entre el 75% i el 80% i a l’interior de la Selva entre el 60% i el 65%. Pel que fa a la comarca de la Garrotxa l’ocupació oscil·la entre el 75% i el 80%. Respecte a les comarques de muntanya, es preveu una ocupació del 70% i 75% al Ripollès i a la Cerdanya. 

L’ocupació de la segona quinzena d'agost s’espera que aproximadament sigui un 5% més baixa a totes les comarques gironines, però s’hauran de veure com afecten les reserves d’última hora.

Perfil del turista i mitjana d’estades

El visitant que pernoctarà a la província de Girona estarà representat principalment per parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses. 

També, seguint l’ordre que s’esmenta a continuació i principalment, hi haurà turistes de la resta de l’Estat Espanyol, britànics, russos, belgues, alemanys i holandesos. Pel que fa els russos, bàsicament es concentren als municipis de Lloret de Mar i Blanes.

La mitjana d’estades és diferent al litoral gironí que a l’interior de la província de Girona. En aquest sentit i igual que el mes de juliol, a les zones costaneres la mitjana d’estades oscil·la entre 4 i 5 dies, i en canvi a Girona ciutat i a les zones d’interior i muntanya, es troba entre 2 i 3 dies.

Inversions del sector hoteler

El 60% dels empresaris enquestats afirmen que durant el 2018 han invertit en el manteniment i reforma dels seus establiments. Les reformes més comunes han estat la remodelació de les habitacions i el restaurant, instal·lacions vàries, pintura, banys, ascensor, entre altres.