Localitzen més de 15.000 peces de roba falsificades i bitllets falsos en un magatzem de la Jonquera

2011-11-05 14:00

Segons s'ha informat avui dissabte agents dels mossos d’esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el passat 28 d’octubre a La Jonquera, Abdelhak M. de 37 anys i veí de la mateixa població, com a presumpte autor d’un delicte contra la propietat industrial i un delicte de falsificació de moneda. Els agents van tenir coneixement la tarda del dia 27 d’octubre, que a la població de la Jonquera dues persones podrien haver disparat trets amb arma de foc al costat d’un bar del carrer major i posteriorment haurien marxat.

Els policies, en arribar-hi, van comprovar com una persona quan anava a obrir un magatzem, se li haurien acostat dues persones pel darrera amb intenció de robar. En aquell mateix moment, dos homes que sortien d’un bar del davant del magatzem haurien vist els agressors i aquests, en veure’s descoberts, haurien efectuat els trets. Una vegada efectuades les detonacions haurien marxat del lloc amb una furgoneta.

Els mossos van establir un dispositiu per tal de localitzar els possibles autors dels fets, i van identificar el propietari del magatzem, que va ser Abdelhak M. A més, també van comprovar que els trets no haurien impactat en lloc i que es tractava suposadament d’una arma detonadora.

Els agents, de la Unitat d’investigació de l’ABP Figueres, dins del marc de les investigacions que porten a terme a la localitat de la Jonquera amb motiu del dispositiu Drap, per presumpte delicte contra la propietat industrial, van considerar al propietari del magatzem, com a presumpte distribuïdor de roba falsificada i el magatzem com un punt important per la distribució d’aquest gènere.

Els policies, també van voler assegurar-se que dins del magatzem no s’hi havia amagat ningú relacionat amb els fets i, amb el consentiment d’Abdelhak M, van entrar-hi. Una vegada dins l’establiment van detectar una gran quantitat de roba presumptament falsificada. Aquesta mercaderia estava repartida en 265 sacs i en total hi hauria més de 15.000 articles falsificats de diverses marques.

La mateixa tarda, els pèrits de les diferents firmes de roba van acompanyar els mossos a La Jonquera per tal de verificar que els productes eren falsificacions. Una vegada van tenir la certesa d’aquest fet, els mossos van detenir Abdelhak M, per un delicte contra la propietat industrial.

A més, a dins del magatzem els mossos van trobar 14.600 euros fraccionats en bitllets de 100 euros, tots ells falsificats, per això també se li va imputar un delicte de falsificació de moneda.

Els detingut, el qual ja té un antecedent per falsificació de roba, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.