Localitzen 300 grams de cocaïna en una carnisseria del carrer Sant Antoni de Figueres

2015-11-10 20:00

Segons s'ha informat avui agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 5 de novembre, tres homes i una dona, en tres actuacions policials diferents, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública. Les detencions s’emmarquen dins un dispositiu encaminat a eradicar la compravenda de substàncies estupefaents a Figueres. Una d'aquestes accions policials va ser en una carnisseria on es van trobar més de 300 grams de cocaïna i un revòlver simulat.

El primer dels fets va passar cap a tres quarts de cinc de la tarda del mateix 5 de novembre al carrer Jonquera, on una patrulla va observar com una persona que duia un ciclomotor oferia substàncies a unes persones que caminaven pel carrer. Els agents van aturar el ciclomotor al final del carrer. Un cop identificat el conductor, els agents van localitzar 70,098 grams de marihuana i un triturador d’aquesta substància que l’home duia en una bossa de mà.

L’home, de 33 anys, nacionalitat romanesa i veí de Figueres, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 6 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El segon dels fets va passar cap a les set de la tarda del mateix dia en una carnisseria del carrer Sant Antoni. Els agents van identificar dues persones i en una de les habitacions del comerç van localitzar una bossa amb 306,96 grams de cocaïna, una càmera fotogràfica, dues tauletes electròniques, un revòlver simulat i dos bastons policials.

Els mossos van detenir els dos treballadors, de 38 anys l’home i 43 anys la dona, ambdós de nacionalitat marroquina i amb domicili a Lloret de Mar (La Selva) i Cambrils (Baix Camp) respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els dos detinguts, dels quals l’home tenia antecedents, van passar el dia 7 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Finalment, el tercer fet va passar cap a les nou del vespre en un bar del carrer Pení. Els mossos van identificar els clients del bar, moment en el qual un home es va voler desempallegar d’una bossa tot tirant-la al terra. Dins hi van trobar tretze embolcalls amb una substància blanca que, després d’analitzar-la, es va saber  que era cocaïna.

Els policies van escorcollar el jove que havia tirat la bossa al terra i li van trobar a sobre 240 euros en efectiu i dos telèfons mòbils. El noi va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

El detingut, de 23 anys, de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut, va passar el dia 6 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.