Lluís Roura exposa obra nova a la galeria Port 25 de l'Escala

2021-07-20 19:00

La galeria d’art Port 25 de l’Escala acollirà una singular exposició d’obra nova de Lluís Roura, artista i pintor escalenc: les il·lustracions creades per al llibre que recull la sorprenent història de la tonyina Trini, que visita el port de l’Escala cada any pels volts de Nadal. Es tracta de la seva primera exposició des del 2017.

El llibre “Trini, la tonyina de l’Escala” ha estat escrit per Lurdes Boix i editat pel Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala – Museu de l’Escala i es presentarà el dia 31 de juliol al Moll Pesquer del port de l’Escala, en un acte organitzat per l’Ajuntament de la vila. Seguidament, es farà la inauguració de l’exposició amb els quadres creats especialment per a l’ocasió. Es podrà visitar fins al 14 d'agost.

Port 25 és una galeria d’art ubicada al cor de l’Escala amb una història de més de 30 anys difonent l’obra d’artistes locals, empordanesos i catalans. Les seves dues sales acullen exposicions col·lectives de pintura, escultura i il·lustració d’autors tant consolidats com emergents, amb dos criteris fonamentals: la qualitat i projecció de la seva obra, i l’arrelament al territori.

La galeria la va fundar 1987 en Frederic Ballester, gran aficionat a la pintura. Va reconvertir part dels menjadors de l’antiga fonda familiar, el conegudíssim hostal “Casa Nieves”, que va obrir les seves portes l’any 1916 al carrer del Port de l’Escala.

Avui són la seva néta, Neus, i el seu marit, Lluís, qui dirigeixen aquesta històrica galeria escalenca, mantenint-se fidels a la filosofia i amb la mateixa il·lusió de seguir impulsant els artistes locals en una vila on l’art sempre ha estat molt present.