Lliuren un centenar de certificats del pla pilot Aprèn.cat

2012-05-10 10:00

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) Yvonne Griley serà a Figueres aquest divendres per fer el lliurament dels certificats d’assoliment als alumnes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) del pla pilot Aprèn.cat. També signarà acords de col·laboració amb empreses i entitats  de l’Alt Empordà, entre elles Tramuntana TV, i clourà el projecte de “Voluntariat per la llengua” de la Colla Castellera de Figueres. 

A dos quarts de cinc de la tarda a la seu del Servei d’Ocupació de Catalunya es farà el Lliurament dels certificats dels cursos de català per a adults del període 2011-2012 que el CPNL ha impartit als alumnes del SOC a la comarca de l'Alt Empordà dins el projecte Aprèn.cat (SOC).

L’acord de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per formar nouvinguts en atur amb pocs o nuls coneixements de català ha permès impartir a Figueres en aquesta primera fase de pilotatge (desembre de 2011-març de 2012) sis cursos. Es tracta de cursos intensius de 45 hores, en tres setmanes consecutives, de dilluns a divendres, i sessions de 3 hores. Per nivells, s’han fet  tres cursos de nivell Bàsic 1 i tres de nivell Inicial. Quant als alumnes, 110 persones han seguit els cursos i 96 aproximadament obtindran el certificat.

Seguidament, a dos quarts de set, a la seu del Consell Comarcal es farà la signatura dels convenis de col·laboració entre Consorci per a la Normalització Lingüística, la Unió Esportiva Figueres i Tramuntana TV, per impulsar activitats de cohesió social que posin en contacte la pràctica de l’esport i l’aprenentatge de la llengua, adreçades a l’alumnat i parelles lingüístiques; i per difondre-les mitjançant notícies, reportatges i entrevistes a Tramuntana TV. 

Un altre amb la Denominació d'Origen Empordà, per promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit enològic que permeti a les parelles lingüístiques i a l’alumnat dels cursos de català per a adults de la comarca conèixer la cultura del vi de la comarca; aquest tipus d’activitats que relacionen aprenentatge de llengua i coneixement de la terra i les tradicions identitàries permeten aprofundir en el procés de coneixement de l’entorn i afavoreixen l’arrelament al país. 

El tercer serà amb l'Espai d'Art Mas d'en Dorra per promoure el programa “Voluntariat per la llengua” i el darrer entre el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Biblioteca Carles Fages de Climent i la Llibreria Low Cost, per al projecte d’alliberament de llibres (book crossing) a Figueres.

Finalment, a dos quarts de nou del vespre, al local de la Colla Castellera Figueres es clourà el projecte “Xerrem mentre pugem”, subvencionat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de la concessió d'ajuts a associacions i entitats per a programes de foment de la llengua catalana 2011, i lliurament de certificats als aprenents del "Voluntariat per la llengua" que hi han participat.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.