Lliuren els Premis d'Educació Josep Pallach

2021-03-20 16:00

Aquest dissabte s’ha fet l’acte de lliurament del Premis d’Educació Josep Pallach, a l’auditori dels Caputxins i que s'ha pogut seguir en streaming. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Begur, Gemma Coll, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Josep M.Soler, president de la Fundació Josep Pallach.

L’acte, presentat pels exregidors Maria Perpinyà i Toni Garcia, ha començat amb una conferència virtual del senyor Joan Sarramona, catedràtic emèrit de la UAB i creador dels Premis Pallach l’any 78, que va parlar sobre l’educació, els valors de Pallach i com ha afectat i canviat la pandèmia l’educació dels més menuts.

Els guanyadors del Premi d’Experiència Educatives han estat exaequo, "Escaping War", de l’Institut Vall de Llémena, presentat per Faló Garcia i Pallejà, Xavier Cortina Sagredo i Neus Heras Navarro i "Curtvalortratge" de l’Escola Mansuet, presentat per Anna Grabalosa Gandara, Anna Pérez Ibáñez, Loreto Pérez García i Laura Prat Cobo.

El Premi d'Articles Periodístics sobre la transversalitat educativa s'ha lliurat a "Escola Catalana: cap a on?", de Joan Serra Capallera.

El guanyador del Premi de Narrativa Curta ha estat per a "Aparents contradiccions", d’Oriol Pagès Soler, alumne de 2n de batxillerat de l’Institut Vicens Vives de Girona.

Els Premis Josep Pallach són un acte de reconeixement a Josep Pallach, polític i pedagog figuerenc, un home d’ideals profundament democràtics, obligat punt de referència en qüestions socials, que provocava constantment el debat en les seves classes i fora d’elles, conscient que amb això ajudava a reflexionar i a comprometre’s en l’educació i el país.