Llibre i exposició sobre la Guerra del Francès a l'Escala

2012-02-09 11:00

Aquest divendres 10 de febrer (20:00), es presenta al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, un llibre de la historiadora Marina Esteban que repassa la influència de la Guerra del Francès (1808-1814) a l’Escala. El municipi es va convertir en un port de suport per a Roses, un dels municipis que estava patint el setge de les tropes franceses i, tot i que no es té constància que hi hagués enfrontaments directes, en una de les façanes de la Platja (antic port) hi ha incrustada una bala de canó amb una inscripció de l’època.

El llibre es presenta en el marc de la primera conferència de les III Jornades del Centre d'Estudis Escalencs,  que duu el mateix títol: “La Guerra del Francès, 1808-1814, a l'Escala i al seu entorn (Castelló d'Empúries i Torroella de Montgrí)”. Es basa en la investigació Marina Esteban als arxius municipals i parroquials dels tres pobles, principalment a l'Escala. L'estudi d'investigació aporta dades inèdites sobre els canvis demogràfics i econòmics que va produir la guerra en aquestes poblacions.

Aquesta presentació coincidirà amb la inauguració de l'exposició itinerant “La Guerra del Francès a les comarques gironines”, produïda pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona. El comissari de l'exposició Genís Barnosell, farà una visita guiada per als assistents. L’exposició es podrà veure al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala del 10 de febrer al 24 de juny, de dimarts a dissabte, de 10 h a 13 h, i els diumenges i festius, d’11 h a 13 h.