Llers reinventa la Fira Bruixa i proposa penjar escombres i bruixes als balcons

2020-05-06 13:30

La situació de confinament per l’estat d’alarma per la Covid-19 no permet celebrar la Fira Fes-te Bruixa tal i com estava prevista per aquest cap de setmana, 9 i 10 de maig, a Llers. De totes formes es vol mantenir a través de les xarxes socials i, també, des de les finestres i balcons del municipi. 

"Tot i que s’havien dedicat molts esforços a preparar una Fira Bruixa amb moltes sorpreses i moments especials per celebrar-ne la desena edició, ens ho guardem tot per al 2021" diuen els organitzadors. La proposta per aquest any és que tothom hi pugui participar encara que sigui des de casa. Demanen a la gent de Llers i també a la de molts altres municipis que ja s’han convertit en visitants de la Fira que pengin a les xarxes socials fotografies i textos propis sobre les seves experiències a la Fes-te Bruixa. També llegendes, contes, pel·lícules o qualsevol cosa sobre el món de les bruixes i els vampirs. 

Cal fer-ho amb les etiquetes #FiraBruixaConfinada i #Llers2020 per a facilitar que sigui enllaçat des dels canals de Facebook, Instagram i Twitter.

Una altra acció que servirà per visibilitzar la Fira Bruixa Confinada, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llers, és penjar escombres i bruixes als balcons i a les finestres de les cases. Igualment, si es fan fotos i es pengen seran compartides.

Dissabte, amés, es farà un ritual amb la bruixa Imma del Destí a través de les xarxes socials”, expliquen Nuri Llinares i Anna Admetlla, des de l’organització. Es tracta d’un ritual d’activació personal en el qual hi podrà participar tothom des de casa. “L’any passat vam omplir tota la plaça del Ramal amb el ritual i esperem que aquest cop també s’hi apunti molta gent”, indiquen. Les instruccions s’aniran rebent a través de l’Instragram, el Facebook i el Twitter de la Fira Bruixa Llers.

“Malgrat al situació, no ens volem quedar sense la Fira Bruixa i hem buscat com fer-la molt participativa per a la gent”, insisteixen Llinares i Admetlla. A més, indiquen les xarxes socials obren la possibilitat que la Fira surti de Llers i s’espera que les bruixes i les escombres decorin balcons i finestres de molts altres municipis. “Hem de vigilar molt per la salut de tothom, però les bruixes poden seguir volant”, conclouen.