Llers celebra per Sant Joan la seva fira dedicada a les bruixes

2015-06-23 08:00

Llers es tornarà a convertir el dia de Sant Joan en un poble embruixat i ple de misteris en tots els racons gràcies a la celebració de la fira 'Fes-te bruixa'. Aquest any, però, es busca també consolidar el paper de les tradicions i per això al migdia s'inaugurarà La Placeta de les Herbes, per fer memòria i deixar constància de la importància que sempre han tingut les herbes en l'elaboració de remeis naturals i casolans per part de les dones del poble. "Una saviesa popular que sovint s'ha transmès de generació a generació i que no volem deixar perdre", assenyalen Anna Admetlla i Nuri Llinares, responsables de l'organització

I, un cop més, la fira, amb una passejada de bon matí per les Garrigues i diferents xerrades, serà una bona oportunitat per conèixer perquè serveix cada herba i qüestions com ara que la farigola, l'alfàbrega, la berbena, el fonoll o el romaní s'han de collir precisament per Sant Joan perquè es considera que és el moment en què tenen més poder.

Un altre element que es vol potenciar aquest any són les activitats infantils i al pati de Can Casagran, on hi ha l'Ajuntament, hi haurà durant tot el dia tallers de manualitats, maquillatge i olors. També es repetirà l'espai de contes El Cau de les Rondalles, que l'any passat va tenir molt d'èxit. Per als adults, a més d'una xerrada de la ja habitual Carme Joan, hi haurà una sessió de meditació guiada per Gemma Paraire i un concert de música sensorial al Castell de Llers a càrrec d'Albert Cuevas.

A més de les parades de productes naturals i esotèrics, artesania i alimentació, es podrà visitar El carreró embruixat, de les bruixes i els bruixots de Sant Joan les Fonts, i veure dues obres de teatre: El Carreró de les Bruixes, de la Companyia Poca Cosa Teatre, dirigida pel també actor Toni Albà; i Les Bruixes de Llers i el primer Vampir Català, a càrrec dels Comediants de Llers.

L'organització anuncia que hi haurà molts personatges màgics i fantàstics que durant tot el dia animaran els carrers del poble, així com la música de Festorum de 5 i els trucs del Mag Karlus. Les Bruixetes repetiran segur l'èxit de l'any passat amb un nou espectacle i el Ball de Bruixes, amb el ritual participatiu sobre els secrets de la natura, tancarà la jornada quan ja es faci fosc.