Llançà revitalitza l'interior de la Torre Romànica de la Plaça per crear-ne un centre d'interpretació

2020-07-13 12:00

L’Ajuntament de Llançà ha inaugurat l’exposició i el centre d’interpretació “La Torre de la Plaça i el passat del seu entorn” a la Torre Romànica de la plaça Major. L’acte de presentació, que va comptar amb l’assistència del Vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, es va realitzar a la Sala de Conferències de la Casa de Cultura amb una xerrada sobre l’exposició, a càrrec de Joan Serra i Carles Chacón, autors del seu contingut. 

L’Ajuntament de Llançà ha revitalitzat l’interior de la Torre Romànica de la plaça Major del municipi per convertir-la en un centre d’interpretació del passat i de l’entorn d’aquesta construcció emblemàtica. Així mateix, s’ha realitzat una renovació total de la imatge i del contingut que s’ofereix, per tal d’aconseguir una exposició més atractiva per al visitant.

L’exposició de la torre de la plaça pretén millorar, enriquir i complementar la visita a la torre romànica de Llançà. Cada una de les plantes són rellevants i complementen la informació que es va trobant en els 14 plafons que conformen l’exposició. Cada plafó aporta continguts (fotografies, dibuixos, documents i explicacions) per contextualitzar el període històric de l’època medieval i inicis de l’edat moderna a Llançà.

La Torre s’erigeix com un node principal partir del qual es podrà conèixer la història de Llançà en aquest període històric, repassant el patrimoni arquitectònic i paisatgístic del seu entorn, com era la vida dels llançanencs i llançanenques o les relacions amb el Monestir de Sant Pere de Rodes. 

El projecte, liderat per les àrees de Turisme i Cultura del consistori llançanenc, s’ha realitzat amb el personal propi de l’ajuntament llançanenc:  el contingut dels plafons ha estat formulat i redactat pels tècnics de l’Arxiu Municipal Llançà i la maquetació i el disseny ha anat a càrrec del dissenyador gràfic de l’Ajuntament de Llançà. La Diputació de Girona ha cofinançat el projecte de revitalització de la Torre de la Plaça.

Des de divendres passat, el centre d'interpretació i l'exposició «La torre de la Plaça i el passat del seu entorn» que acull l'edifici ja estan oberts al públic i l'entrada és lliure. Per accedir, cal demanar la clau a la Casa de Cultura en l’horari d’atenció al públic (Dilluns de 9h a 13h, de dimarts a divendres de 9h a 13h i de 17h a 20h, dissabtes de 10.30h a 13h i de 17h a 20h, i diumenges i festius de 10.30h a 13h).