Llançà, Colera i Portbou dediquen un mes al peix de palangre

2012-10-05 15:00

Els municipis de Llançà, Colera i Portbou celebren la 9a edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix de Palangre del 12 d'octubre a l'11 de novembre. En aquesta edició s’han canviat les dates de celebració degut a què al passat mes de juny es van realitzar les primeres Jornades Gastronòmiques de l’Escamarlà de Llançà. Les dates escollides han estat del 12 d’octubre al 11 de novembre amb l’objectiu d’allargar la temporada estival. A més, s’aprofita l’avinentesa per oferir una sèrie d’activitats a Llançà aprofitant els ponts del mes d’octubre i novembre respectivament.

L’altra principal novetat és la participació de restaurants dels municipis de Colera i Portbou seguint la metodologia ja emprada a la campanya gastronòmica del passat mes de juny. En aquest enllaç podeu consultar els menús.

Paral·lelament a l'apartat gastronòmic s'han programat altres activitats com de les sortides en barca pel Cap de Creus. Durant 3 dels 5 diumenges es mantindrà l’exitosa fórmula de fer la sortida “Els Peixos del Cap de Creus” . La finalitat d’aquesta sortida és apropar al visitant de Llançà els secrets del peixos del Cap de Creus. L’empresa Terramar explicarà els conceptes més tècnics i teòrics dels peixos de la zona. Tot plegat des de la barca del Centre d’Immersió Cap de Creus i envoltats del meravellós entorn del Cap de Creus. Per fer aquesta visita és imprescindible fer una reserva prèvia a algun dels restaurants que participen a les jornades.

Una de les principals novetats aquesta temporada serà la interacció entre els restaurants participants i els clients habituals a les activitats paral·leles de les jornades gastronòmiques del peix de palangre amb unes demostracions culinàries que es faran a l’oficina de Turisme de Llançà els dissabtes a les 17h. Per aquesta edició podreu comptar amb els restaurants llançanencs: El Vaixell i Can Quim.

I una altra novetat i la més important és que s’integrarà a la campanya la Fira del Bolet de Llançà que celebrarà la seva segona edició el primer cap de setmana de novembre. En aquest sentit, al marge de fer una sèrie d’activitats relacionades amb el temàtica del bolet, els restaurants oferiran un menú específic.