L'institut Cendrassos promou la recollida de taps

2023-04-15 11:00

Des del passat mes de  març, l’Institut Cendrassos de Figueres inicia i promou una recollida selectiva de taps de les mans de la professora Montserrat Pagès qui coordina el Servei Comunitari del centre, juntament amb alumnat de 3r d’ESO dins del projecte "Taps. Destapant problemes, compartint solucions", entre l’institut i l’empresa EQUISOSTbcn amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, el Centre de Recursos pedagògics de l’Alt Empordà i les escoles de primària; Salvador Dalí, Josep Pallach i Parc de les Aigües.

El passat 13 d’abril va tenir lloc a l’institut Cendrassos la presentació de les diferents fases del projecte que duraran 4 anys i que tenen com a finalitat, a més de treballar les competències pedagògiques pròpies de l’àmbit curricular de 3r d’ESO, la conscienciació del reciclatge. A més, es va signar l’acord entre les parts implicades; l’Institut Cendrassos com a promotor juntament amb l’empresa EQUISOSTbcn.

"Taps. Destapant problemes, compartint solucions" ha iniciat la seva fase pilot amb la recollida de taps per tal de ser reciclats i a partir d’un contenidor que es trobarà ubicat al centre educatiu de manera que les famílies hi podran dur els taps que hagin pogut recol·lectar. 

Aquest contenidor romandrà durant tres mesos en els centres educatius. El repte és arribar a 100 kg de taps  per a destinar-los a la fabricació d’un mobiliari urbà, en aquest cas un banc que serà ubicat en un espai de la nostra ciutat. Es calcula que aquesta primera fase tindrà un impacte directe a més d’un miler d’alumnes. 

La campanya anirà acompanyada de diferents suports pedagògics en forma de web, tríptics, xerrades informatives a les escoles, docents i famílies. Es preveu una durada inicial del projecte de quatre cursos. Al finalitzar cada curs  es col·locarà un element del mobiliari urbà en un espai públic de la ciutat.