L'Institut Cendrassos de Figueres és un dels més premiats al Robolot 2013

2013-04-28 20:00

El Robolot 2013 ha tancat aquest diumenge les portes amb un rècord d’assistència. Més de 300 persones han participat a les diferents activitats programades durant el cap de setmana i el certamen es consolida com la referència de la robòtica educativa a tot el país. L’organització ja treballa perquè la propera edició sigui internacional. 

Els dos centres que més premis han recollit en el conjunt del concurs, l’INS Garrotxa d’Olot i l’INS Cendrassos de Figueres, han guanyat una estada d’una setmana al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i una estada de 5 dies al laboratori de robòtica submarina de la Universitat de Girona (premi Empar Garrido), respectivament.

El Concursos de Robots Didàctics, que es va iniciar el dissabte a la tarda i s’ha tancat aquest diumenge, ha ampliat fronteres aquest any obrint la participació a estudiants de fora de Catalunya. La iniciativa ha estat molt ben acollida i ha reunit a Olot participants de 8 comunitats autònomes diferents i un grup de Gal·les. Tots ells han presentat els seus prototips i han competit en les 6 categories del concurs. En total s’han atorgat 41 premis que han resultat molt repartits entre els estudiants. 

El coordinador del Robolot, Toni Moreno, ha destacat que “la qualitat dels treballs presentats creix de forma exponencial en cada edició gràcies, precisament, al contacte que hi ha entre els estudiants i professors dels diferents indrets participants, de manera que al Robolot veiem cada any com creix el coneixement col·lectiu”. 

Una de les novetats del Robolot 2013 ha estat l’ampliació de premis relacionats amb el coneixement. Els guanyadors dels premis de robots lliures han estat Pey Comas, Héctor Ortega, Alfonso del Monte i Oscar Arrabal i podran assistir al Fòrum IMPULSA que organitza la Fundació Príncep de Girona els propers 26 i 27 de juny.