L'incendi de Roses continua actiu, cremant tan sols al Cap Trencat

2014-10-22 15:00

A dos quarts de tres de la tarda els Bombers de la Generalitat concentren els esforços de l’extinció de l’incendi de Roses al cap Trencat, que és on hi ha el cap del foc. En aquesta zona, a primera hora de la tarda crema vegetació baixa. A la resta del perímetre, els Bombers ja han aconseguit sufocar les flames, de manera que ara, en aquestes àrees en concret, tan sols remullen les soques que fumegen i el sòl encara calent.

La superfície afectada per l’incendi, les causes del qual encara no s’han començat a investigar, és de 25 hectàrees (dades provisionals). Hi treballen 28 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. A causa del vent, ha estat impossible fer-hi volar els mitjans aeris lleugers. Tot i això, s’ha sol·licitat la presència de 2 hidroavions (procedents de la base de Torrejón de Ardoz) i d’un helicòpter Kamov del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb 4000 litres de capacitat i procedent d’Osca, per acabar de rematar la tasca que s’hi està duent a terme.

No ha calgut evacuar cap casa en aquesta zona, ja que el foc ha cremat una superfície on no hi ha urbanitzacions ni cap nucli de població. Tampoc ha estat necessari tallar la carretera que uneix el nucli urbà de Roses amb la cala Montjoi.

L'alcaldessa de Roses Montse Mindan ha informat des del seu Facebook que els forestals i l'unitat d'investigació dels mossos treballen per saber l'origen del foc (foto) que no sembla intencionat.

Foto: @montsemindan

Lloc de cerca